Няма умисъл в случая, при който на столичното летище пътници

...
Няма умисъл в случая, при който на столичното летище пътници
Коментари Харесай

МВР замазва случая с пускането на 43-ма непроверени пътници на летище София

Няма предумисъл в тази ситуация, при който на столичното летище пасажери влязоха, без да преминат граничен надзор през март. Това сподели министърът на вътрешните работи Валентин Радев в отговор на журналистически въпрос в Народното събрание, представен от " Дарик ".

Заключението се съдържало в отчета на дирекция " Вътрешна сигурност " към Министерство на вътрешните работи за инспекцията на Летище София по случая.

" Докладът на " Вътрешна сигурност " най-общо споделя за нещо като небрежност, само че не желая да употребявам този термин. Т.е. направено е по този начин, че нищо не е направено, тези, които са изпълнявали отговорностите си, са го създали по възмутителен метод, означи министърът.

Той добави, че с изключение на инспекцията на " Вътрешна сигурност ", е упълномощил и дисциплинарно произвеждане, което значи, че от Групово дело " Гранична полиция " са създали инспекция, резултатите от нея били на бюрото му, само че не ги разяснява. Валентин Радев позволи, че след празниците ще се знаят заключенията от инспекцията и производството.

13 гранични служители на реда са отстранени, с цел да не въздействат на следствието и на местата им са техни сътрудници от Варна и Бургас. От производството, което тече сега, ще стане ясно и кои чиновници ще бъдат отстранени. Министърът призна, че е имало нарушавания. Видяхме, уточни той, че минаха 43-ма гладко, въпросът е какви са нарушаванията, какви ще са отговорностите, от кого.

Министерство на вътрешните работи към момента не може да залови двамата избягали рецидивисти от Софийския затвор, призна Радев. Все още се получавали сигнали от жители.

Във връзка с лансираното през вчерашния ден искане на ръководителя на КПКОНПИ Пламен Георгиев за разширение пълномощията на антикорупционния орган с опция за задържане министърът уточни, че въпросът е обсъждан, само че към този момент не може да каже " да " или " не ".
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР