Няма учители, които да не могат да преподават дистанционно заради

...
Няма учители, които да не могат да преподават дистанционно заради
Коментари Харесай

Вълчев: Ако някой учител не преподава дистанционно, не е заради липса на електронно устройство

Няма учители, които да не могат да преподават отдалечено поради липса на електронни устройства. Това разгласи министърът на образованието Красимир Вълчев по време на парламентарния надзор, представен от Българското национално радио.

„ Може да не преподават поради липса на други фактори, само че няма поради липса на устройства. Това не значи, че нямаме потребност от закупуване на устройства.

До пролетта на идната година ще имаме в допълнение 24 хиляди устройства за учителите. От тези 108 хиляди, които споделих, 24 хиляди ще бъдат за учителите “.

Просветният министър подсети, че с подписания при започване на седмицата анекс към груповия трудов контракт учителите ще получават в допълнение пари за образованието в интернет:

„ Те имат подписан анекс на Колективния трудов контракт, в който са утвърдени в допълнение по 30 лв. за заплащане на интернет на учителите и за консумативи “.

В помощ на учителите през февруари ще бъде направена методика за преподаване в електронна среда. Вече е подготвен и сходен справочник за родители.

Просветният министър сподели още, че през последните 5 години има понижение на междинната възраст на учителите в страната - от 52 на 48 години.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР