Няма теч на данни от БУЛСТАТ регистъра. Това обяви на

...
Няма теч на данни от БУЛСТАТ регистъра. Това обяви на
Коментари Харесай

Правосъдният министър: Няма теч на данни от БУЛСТАТ регистъра

Няма теч на данни от БУЛСТАТ регистъра. Това разгласи на ексклузивен брифинг министърът на правораздаването Надежда Йорданова.

„ Теч на персонални данни от указател БУЛСТАТ няма и не е имало. Подготвяме законодателни промени “, съобщи тя в взаимно изказване с министъра на електронното ръководство Божидар Божанов.
Бъгът в регистъра на БУЛСТАТ, към този момент е отхвърлен
След като стана ясно, че БУЛСТАТ регистъра " изтекоха " персоналните данни на над 300 000 българи, когато системата е заменила потреблението на...
Прочети повече
„ Както от правна, по този начин и от техническа позиция теч не е имало, няма и риск за подобен “, безапелационен беше и министър Божанов.

По-рано в събота стана ясно, че за малко персоналните данни на над 300 000 души са се появили в регистъра БУЛСТАТ на Агенцията по вписванията.

Проблемът се е появил в първия работен ден на годината - 4 януари, когато Единните цивилен номера, служещи като БУЛСТАТ на хора със свободни специалности, са преоформени в нови деветцифрени кодове. За проблема оповестиха още през вчерашния ден пред БНР-Варна юристи, които са открили, че при регистриране на ЕГН системата дава достъп и до техните адреси, телефонни номера и мейли. Изтичане не е имало, грешката е отстранена и сега данните са предпазени.

Повече по тематиката вижте тук: В БУЛСТАТ регистъра " изтекоха " персоналните данни на над 300 000 българи (actualno.com)

Още от ПОЛИТИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР