Няма такава хубава държава - това била идеята, с която

...
Няма такава хубава държава - това била идеята, с която
Коментари Харесай

Какво се крие зад НТД ?

" Няма такава хубава страна " - това била концепцията, с която учредителите на партията " Няма такава страна " (НТД) на Слави Трифонов и екипа му са подходили при избора на името. Това обясниха юристите на НТД на съвещанието в Софийски градски съд по регистрацията на партията, представени от news.bg.
Според отбраната, с цел да се одобри името на партията, учредителите й са подходили с положително възприятие по тази причина са го избрали. Те не отхвърлят държавността, а споделят, че няма такава хубава страна.
Защитата акцентира, че с допускането на партията в политиката, страната щяла да стане още по-хубава, като задачите, дилемите и методите на постигането е по отношение на на закона и Конституцията.
По време на днешното съвещание магистратите одобриха показаните писмени доказателствa. Стана ясно, че са изпълнени всички законови условия за регистрация на партията, спазени са процедурите, и по тази причина съгласно юристите на НТД няма причина партията да не бъде записана според Конституцията.
На съвещанието стана ясно, че логото на партията ще бъде синя ръка с линии от цветовете на българското знаме - бяло, зелено и алено. Адвокатите на Слави обясниха още, че по този начин показаното графично изображение на партията не би трябвало да бъде тълкувано като потребление на българското знаме. От държавното обвиняване за момента не са оспорвали логото на партията и то най-вероятно ще бъде признато.
До 2 седмици би трябвало да стане ясно дали Софийският градски съд (СГС) ще разреши регистрацията на партията на Слави Трифонов - " Няма такава страна ".
Документите по регистрацията бяха импортирани от екипа на Слави при започване на месец ноември. Още при учредяването на партията при заключени порти адвокати показаха подозрения за името на партията, което може да се схване като уронващо положителното име и авторитет на държавността.
Според изследване на " Тренд " новата партия на Слави Трифонов „ Няма такава страна ” е четвърта политическа мощ в страната. Изследването е осъществено в интервала 7-15 ноември 2019 година посредством директно полустандартизирано изявление „ лице в лице “ измежду 1008 души на възраст 18+. Още за настройките на българите можете да прочетете ТУК.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР