Няма спор, че смартфоните са се превърнали в задължителен и

...
Няма спор, че смартфоните са се превърнали в задължителен и
Коментари Харесай

Смартфоните продължават да стават все по-умни и практични

Няма спор, че смарт телефоните са се трансформирали в наложителен и неразлъчен асистент в всекидневието на милиарди хора. Те постоянно са разполагаем да ни оказват помощ в връзката, заниманията, основаването и увековечаването на мемоари и какво ли още не.

Смартфонът постоянно е подготвен да се включи в всекидневието ни и множеството хора по този начин са привикнали с него, че даже не осъзнават какъв брой доста неща правят с него. И все пак, производители като Samsung не престават да намират нови способи по какъв начин да създадат смарт телефона още по-умен и удобен.



Новата серия, ни сподели тъкмо това. Еволюцията на смарт телефона освен в хардуерно, само че и в софтуерно отношение. При това този път софтуерният напредък е толкоз огромен, че засенчи хардуерните усъвършенствания, които също са осезаеми. Galaxy S24 ни открива нова епоха пред смарт телефоните, в която тези устройства ще могат да ни оказват помощ още повече и ще са способни на доста повече неща. Вече опознахме Galaxy S24 сносно и можем да споделим какво научихме от трите смарт телефона, които са Galaxy S24, Galaxy S24+ и Galaxy S24 Ultra.

Galaxy AI е с голям капацитет

Голямата оригиналност на серията безспорно е Galaxy AI. Това е пакет от функционалности с изкуствен интелект, които за пръв път идват при смарт телефоните и безспорно ще трансформират метода, по който използваме мобилните устройства и упованията ни към тях. Функции като Live Translate и Interpreter ще ни разрешат да споделяме с непознати езици и да използваме смарт телефона си за преводач в действително време. При това можем да разчитаме на него за тази активност както при диалози по телефона, по този начин и при срещи очи в очи. И даже не е нужна интернет връзка, а данните остават предпазени.

Galaxy AI може да ни оказва помощ и с резюмета на гласови записи, транскрипция на диалозите, добиване на най-важните моменти в диалога и други Има и дарба да обобщи интернет страници през Samsung Internet Browser. Друга оригиналност е внедрена в Samsung Keyboard – опция да превежда известия в чатовете, както и да предлага подобаващи отговори в друг жанр и метод на изложение. Това е единствено началото на Galaxy AI и занапред тази технология ще ни впечатлява с още новости.

Circle to Search with Гугъл ще промени търсенето на информация

Серията предложи за пръв път и технологията Circle to Search with Гугъл. Тя ни дава напълно нов метод за търсене на информация посредством смарт телефон. Circle to Search With Гугъл разрешава елементарно търсене на всякаква информация във всяко едно приложение във всеки един миг. Когато потребителят види нещо на екрана си, за което желае да научи повече, просто натиска и задържа Home бутона на телефона и по-късно просто огражда детайла на екрана. Системата автоматизирано разпознава обекта – дали е текст, знак, дреха, ядене и всичко останало и употребява търсачката на Гугъл, с цел да откри повече информация за нея.



Circle to Search with Гугъл има впечатляващо доста благоприятни условия. Гледате клип на влогър и виждате забавни обувки във витрината на магазин, около който минава? Просто задръжте върху home бутона и използвайте функционалността, с цел да разберете повече за обувките и даже може да получите линкове към магазини, които ги продават. Или виждате непознато цвете до момента в който се разхождате? Снимайте го и използвайте Circle to Search with Гугъл, с цел да разберете какво е то. Това несъмнено е технология, която ще подхрани любознанието и има капацитет да увеличи общата просвета, тъй като всякаква информация към този момент е на едно кръгче разстояние, и то без да напускате приложението, в което сте.

Нежеланите обекти в фотосите към този момент не са проблем

Всеки човек има много фотоси в телефона си, които биха били страхотни, в случай че някоя грозна табела не се виждаше в фрагмента или пък имаше по-малко отпадъци по полянката в парка. Galaxy AI ни сподели, че нежеланите обекти в фрагментите могат да изчезнат с лекост и за секунди. И не, не са нужни никакви знания за програмен продукт за обработка.

Просто отваряме фотографията в галерията на, избираме опцията за редакция, маркираме обекта, който желаеме да изчезне и… готово. Generative edit ще реши дали да отстрани изцяло обекта и да запълни фона или да постави различен обект на негово място. Функцията разрешава да маркираме обекти и да променяме мястото им в фрагмента. Възможностите са в действителност доста, а когато ги комбинираме с мощните камери на Galaxy S24, можем да се радваме на фотоси с професионално качество във всевъзможни обстановки. Важен подробност, че в тези случаи фрагментът ще бъде маркиран с воден знак, че е култивиран благодарение на AI, както и ще резервира тази информация в метаданните. Така компанията адресира етичния въпрос за достоверността на фрагментите и в кои от тях има AI интервенция.

По-мощни и по-здрави

Разбира се, модерните смарт телефони не престават да усъвършенстват и своя хардуер. Galaxy S24 има все по-добри хардуерни характерности. И трите модела от серията разполагат с задоволително мощен процесор, с цел да се оправят с всички функционалности на изкуствения разсъдък без никакви блокирания или забавяния.

Те оферират и още по-здрав корпус. Galaxy S24 Ultra да вземем за пример има рамка от исполин, която обезпечава по-голяма издръжливост. А 6,8-инчовият Dynamic AMOLED 2X екран е предпазен от Corning Gorilla Armor, която предлага още по-високо равнище на отбрана от надрасквания. И трите модела имат и рейтинг IP68 за водо- и прахоустойчивост.

Смартфони, основани с от ден на ден внимание към околната среда

Серията Galaxy S24 ни дава и различен значим урок. А той е, че смарт телефоните не би трябвало да бъдат „ еднодневки “, които бързо да сменим и забравим. Напротив, Galaxy S24 са проектирани да устоят дълго време. Смартфонът ще получава цялостни актуализации в продължение на цели седем години, както на операционната система, по този начин и по сигурността.

Освен това тези устройства употребяват и повече рециклирани материали, без това да утежнява качеството на направа. Напротив, те демонстрират, че то може да остане на доста високо равнище, само че и да е все по-щадящо към околната среда.

И не на последно място, всички, закупили своя модел от серията Galaxy S24, могат да се възползват от 3 месеца гратис прилагане на.

стартира нова глава в развиването на смарт телефоните. Тя ще е много динамична и забавна, и ще си коства да я проследим.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР