Няма сняг. Сухото време продължава. И ще е много топло.

...
Няма сняг. Сухото време продължава. И ще е много топло.
Коментари Харесай

Много хубаво не е на хубаво! Проф. Рачев с притеснителна про...

" Няма сняг. Сухото време продължава. И ще е доста топло. Декември няма да успее да усъвършенства върховете, само че ще бъде в топ 3 на класацията ", това съобщи в утринния блок на bTV климатологът проф. Георги Рачев и попари мераците на мнозина за сняг на Нова година.

Той бе безапелационен, че ни чака една доста топла новогодишна вечер.

" Декември си отива доста топъл. Януари стартира стремително с доста, доста топлота. И освен в Европа ще бъде топло, а към Мюнхен и Швейцария, да вземем за пример, ще са по тениски.

Първият ден от Новата година в Париж ще е цели 18 градуса, в Мадрид - 16. В Москва дори, където би трябвало обичайно да бъде студено, ще е цели 6 градуса. Това ще продължи първите няколко дни на януари.

2023 година има доста огромна възможност да приключи като паметна във връзка с световното стопляне на Земята ", разясни климатологът.

" В София до 4 януари ще бъде към 10-13 градуса, а минималните ще са към 0. За превалявания въобще не разясня, вероятността е нулева. Ще се радваме на слънчице.

В Плевен до 4-ти януари ни чакат оптимални температури от 10-13 градуса и минимални 1-3 градуса. Времето ще е топло. Няма за какво да чупим леда на Йордановден, тъй като подобен просто няма да има.

Във Варна в събота и неделя ще е 15 градуса ", сподели проф. Рачев. 

" Топлото време ни изпраща, само че и ще ни посрещне в идната година. За страдание неприятното е, че в планините няма задоволително сняг. В Пампорово, където е 1600 м надморска височина, температурите напълно не са задоволително ниски, а там няма по какъв начин да направиш неестествен сняг.

Цяла Европа е в алено на картата за януари, на никое място няма синьо. Ще бъде топло. Топъл, та напряко парещ януари месец! Ще бъде и изсъхнало, а би било добре да завали малко. Баба ми споделяше - " Това не е крепко време ". Трябва да има мраз, с цел да има снеговалежи.

От всичко това следва, че ще имаме и съществено засушаване.

А по кое време ще падне сняг... не мога да отговоря ", призна климатологът проф. Георги Рачев.

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР