Няма смисъл да се провежда референдум, когато независимо от резултата

...
Няма смисъл да се провежда референдум, когато независимо от резултата
Коментари Харесай

Маричич: Никой в македонското правителство не е доволен от компромиса с България

Няма смисъл да се организира референдум, когато без значение от резултата опозиционната ВМРО-ДПМНЕ не възнамерява да гласоподава. Само един референдум има смисъл - дали сте за участие в Европейски Съюз или не, всички други въпроси са метод да се заобиколи единственият същински въпрос. Никой в държавното управление не е удовлетворен от компромиса, който беше изработен с България. Това сподели вицепремиерът по европейските въпроси Боян Маричич.

„ Въпросът за референдум е в действителност сериозен и скърбя, че ВМРО-ДПМНЕ го отвори по този метод. Не става въпрос за борба сред власт и съпротива, а просто за това за какво жителите са сложени в такава обстановка. Да напомним, че тематиката, препоръчана от ВМРО-ДПМНЕ за референдума, е обвързвана с Договора с България от 2017 година, за което, сходно на френското предложение от юли тази година, ВМРО-ДПМНЕ даже нямаше смелостта и опцията да гласоподава срещу. Те напуснаха залата по време на гласуването за френското предложение “, сподели Маричич в гостуването си в „ Топ тематика “ по Телма ТВ.

„ Ако в действителност ВМРО-ДПМНЕ беше срещу френското предложение и срещу Договора с България, щеше гласоподава срещу ратификацията “, уточни Маричич.

„ Никой в държавното управление “, сподели той, „ не беше удовлетворен от компромиса, който беше изработен с България. Но ние би трябвало да се ръководим от държавните ползи и желанието страната да върви напред. Имаме два интереса: да запазим нашата еднаквост и език и да станем член на Европейския съюз “, съобщи Маричич.

По думите му, Договорът с България не включва конституционни промени. /БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР