Няма случай, при който политик да е посетил Кърджали и

...
Няма случай, при който политик да е посетил Кърджали и
Коментари Харесай

Кърджали е в душата на всеки политик, който го е посетил, смята кметът на града

Няма случай, при който политик да е посетил Кърджали и градът да не е останал в душата му. Това счита кметът на града Хасан Азис. Коментарът му в ефира на БиТиВи е в отговор на въпрос за коментар на турския президент Ердоган. На 10 март в своя тирада той разгласи за Кърджали и още няколко града в разнообразни страни, че " те са част от нашите душевни граници ".

Азис описа, че преди 10 година като министър председател Ердоган посетил Кърджали и останал с няколко часа повече от плануваното поради топлия банкет, който получил.Същото се случило и при визитата на Георги Първанов, когато бил президент, а някогашният дипломат на Съединени американски щати Джеймс Пардю пък останал цяла седмица. Аз съм сигурне, че Кърджали е надълбоко в душата и на почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, разгласи Азис.

Според него единствено положителните знаци в думите на Ердоган би трябвало да бъдат разчетени, въпреки че въпреки това се солидаризирал с позицията на Министерството на външните работи по случая.

По тематиката за частната защита в дребните обитаеми места Азис уточни, че схваща за какво сътрудниците му прибягват до нея. Разказа, че основаването на общинска полиция не е опция, тъй като коствала скъпо, а организирането й отнемало съвсем цялостен мандат на кмет. Не желаеме да изземваме функционалностите на полицията, само че се усещаме виновни като кметове за опазването на публичния ред изключително в дребните обитаеми места, изясни Азис. За нас частната защита е извънредно решение, само че кметовете са принудени да прибягват до него, добави той.

В отговор на въпрос за проблеми с язовирите край Кърджали, кметът уточни, че страната посредством НЕК дава отговор за едноименния язовир, само че уточни като проблем за общините вменяването им на такива отговорности без да е очакван бюджет за тях. Според него би трябвало да се създадат промени в Закона за водите, да се направи подредба на язовирите и да се плануват средства, които да се дават на общините, на които се вменяват такива задължения. Посочи, че сега кметовете не могат да дават язовири чартърен, а единствено на концесия, само че никой не ги и желал поради отговорностите, които би трябвало да поемат концесионерите.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР