Няма следа от двамата затворници, които избягаха в Стара Загора

...
Няма следа от двамата затворници, които избягаха в Стара Загора
Коментари Харесай

Няма следа от двамата молдовци, духнали от затвора в Стара Загора

Няма диря от двамата пандизчии, които избягаха в Стара Загора в събота. Те са оповестени за общонационално търсене. Молдовските жители 24-годишният Василе Морару и 30-годишният Александър Хаджи духнаха от затворническото общежитие в Стара Загора.

Те дружно с 23-годишния Дионис Коджукаро са наказани за взривяване на банкомати в Казанлък и Стара Загора. И тримата са наказани на 4 години и 8 месеца отнемане от независимост при общ режим. Настанени са преди 7 дни в общежитието, откакто са прекарали 1 година в ареста.
Министърът на правораздаването Данаил Кирилов разпореди незабавна инспекция за изясняване на събитията към следващото бягство от български затвор.

„ Молдовските жители бяха настанени на територията на общежитието на 14 август и в рационален период трябваше да получат преводни писма за превеждането им в София. Тези писма по наша информация са били написани в четвъртък или в петък и е било въпрос на дни да бъдат изпълнени и да бъдат закарани в София за доизтърпяване на наказването към открит вид общежитие към Софийския затвор”, съобщи Запрян Димитров, шеф на затворническото общежитие.

При бягството си в събота те са намирали на открития фитнес, счупили кльона и избягали в незнайна посока.

Точно не може да локализираме часа, това е интервал сред 15 и 15.30 ч., когато виждаме, че тях ги няма и надлежно подхващаме дейности по горещи следи, връзка с полицията, с РПУ, със следови кучета. Направихме цяло претършуване на региона, може би към 2-3 часа с помощ и от корпуса на пандиза, с инспектора по защитата на пандиза, с всички лица, които са заети по тези мероприятия, добави Димитров.

Малко преди бягството молдовците са имали среща със свои близки. Сънародникът им споделил пред проверяващите, че не знае нищо за проекта им.

Третият молдовски жител в обясненията си показва, че в последните 2-3 дни са били във влошени връзки, не са споделили с него нищо безусловно. Направили са едно рандеву с околните си, даже с обща кола са пристигнали близките-приятелката на това третото момче, което е при нас, което е останало плюс дамите на тези двамата. Разделили си пътя и по неговите думи са се върнали назад всичките.

Двамата избягали са били близки, настанени са в обща стая с третия си съотечественик. Дори и да са крояли проекти, това мъчно би достигнало до затворническата администрация.

„ Не можем да разберем, защото те поддържат връзка между тях те си приказват на румънски език. Когато поддържат връзка с българите със пандизчиите, приказват на негоден съветски, български ", добави Димитров.
Източник: bnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР