Няма сигнали, че България ще блокира получаването на дата за

...
Няма сигнали, че България ще блокира получаването на дата за
Коментари Харесай

Пендаровски: България няма да блокира преговорите на Македония с ЕС

Няма сигнали, че България ще блокира приемането на дата за започване на договаряния на Македония с Европейския съюз. Това съобщи македонският президент Стево Пендаровски. Коментарът беше изработен по време на днешната взаимна конференция с черногорския президент Мило Джуканович във вила " Водно ".
Пендаровски заяви още, че български държавни мъже са оповестили на среща в понеделник претенции, които ще бъдат избрани като техен ориентир в хода на договарянията.
„ Няма никакви сигнали от прилежаща България – нито от президента, нито от държавното управление или от съответните министри - че България ще ни блокира в средата на този месец, когато чакаме дата за договаряния “, акцентира македонският президент.
Той напомни, че поканата за започване на договаряния се чака да бъде получена на 15 или на 17 октомври.
Actualno.com напомня, че след консултативна среща при президента Румен Радев се чака българското държавно управление да създаде позиция, която да показа условията на България - наложителни за европейската интеграция на Северна Македония.
Българските политици не споделиха, че ще лишават поддръжката си от Македония, само че настояха да бъде спазено контрактуваното в спогодбата за добросъседство, която е първа крачка от приемането на страната в Европейски Съюз.
Македонският министър председател също изрази единодушието си с позицията на българските политици, казвайки, че страната му приема изискванията.
 
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР