Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция във вида, в

...
Няма широка лява коалиция, има тясна коалиция във вида, в
Коментари Харесай

Татяна Дончева: Няма широка лява коалиция

Няма необятна лява коалиция, има тясна коалиция във типа, в който тя беше и на предходните избори. Това съобщи Татяна Дончева на брифинг на групировката " Изправи се! Мутри, вън! ".

" Всички съглашения, които се подписват с Българска социалистическа партия, са за взаимоотношение. Те не вършат никого нито съдружен сътрудник, нито участник в изборите, нито от това произтичат взаимоотношенията, които Избирателният кодекс дава ", съобщи още Дончева.

Вчера Българска социалистическа партия подписа съглашение за общо явяване на изборите за 46-о Народно заседание с АБВ на Румен Петков и гражданската платформа на " Нормална страна " на Георги Кадиев, като имаше възможност към тях да се причисли и партията на Татяна Дончева.

Днес обаче Мая Манолова разгласи, че е подписано съдружно и политическо съглашение за общо явяване на изборите на 11 юли с Отровното трио, " Движение 21 " на Татяна Дончева, придвижване " България на жителите " и ЕНП.

" " Движение 21 " остава в обединението с организацията на Мая Манолова и Отровното трио4, разгласи водачът Татяна Дончева.

" Направили сме взаимни отстъпки, които подсигуряват лъчение на парламентарна групировка, здрава парламентарна група, изясненост на целите и рационално систематизиране на позициите по другите райони и рационална организация по нашата активност в изборната акция. Това е определящо ", уточни Дончева.

Основата на нашата коалиция са две цивилен сдружения и три партии, добави и Арман Бабикян от Отровното трио.

" Широката коалиция, която беше промотирана, се схваща, когато бъдат върнати 400 000 гласа назад в листите на " Позитано " ", съобщи той.

Бабикян изрази очакване обединението " Изправи се! Мутри, вън! " да усъвършенства изборния си резултат на идните избори, като към нея евентуално ще се причислят още партии и цивилен организации.

Формацията ще се регистри за присъединяване в изборите на следващия ден.

" Оставаме в същия формат. Това е печеливш тим, който ще продължи и на тези избори да се бори за доверието на жителите. Препотвърдихме и нашите цели - дефинитивно разграждане на мафиотския корупционен модел, възобновяване на демокрацията, справедливостта и върховенството на правото, повишение на приходите на българските жители, свободна конкуренция за бизнеса, преизчисляване на пенсиите чиста и зелена България ", сподели и Мая Манолова.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР