Няма съмнение - подкастите са супер viral и почти не

...
Няма съмнение - подкастите са супер viral и почти не
Коментари Харесай

Искате да си направите подкаст? Тези 5 безценни съвета са за вас!

Няма подозрение - подкастите са супер viral и съвсем не се сещаме за човек, който да не слуша най-малко 2-3 с интерес. И като цяло сме огромни почитатели на формата - какво по-хубаво от това човек да може да показа своите мисли и хрумвания, да интервюира забавни хора и да! 

Ако имате концепция за подкаст, ние ви предлагаме няколко стъпки, с които той може елементарно да доближи професионално равнище и бързо да стартира да се монетизира. Ето и какво би трябвало да извършите:

Виж още: Нова звезда на хоризонта: Ерик Седеньо блесна в TikTok с боядисване на облекла

1. Започнете с концепцията

Duuuh! Но, не, съществено! Трябва да имате концепция какво ще вършиме. Спрете се на нещо съответно - може би нещо, в което сте положителни или нещо, което ви интересува. По принцип е хубаво да дадете воля на въображението и изобретателното във вас, само че за всеки случай имайте някои опорни точки, нещо като мини сюжет, по който да се движите всякога, когато говорите пред микрофона. 

2. Инвестирайте в техника

Ами... няма по какъв начин да извършите подкаст без да имате съответна техника за това. Разбира се, че можете да говорите и на микрофона на преносимия компютър си, само че в случай че четете този текст, сигурно сте слушали неедин подкаст и знаете каква е конкуренцията. А тези неща вършат усещане! Затова не е неприятно да инвестирате най-малко в добър микрофон и слушалки. Така ще намалите и работата си по-късно, когато редактирате записа. 

Виж още: Печелят какъв брой?! Модел на крайници и още странни, само че доходоносни специалности

3. Просто го направете!

Колкото и да се готвите, каквото и да вършиме, в случай че не седнете и не запишете един подкаст, в никакъв случай няма да имате... ами, подкаст! Ако ще вършиме изявление с някого, първо го подгответе с примерни въпроси и тематики, които ще засегнете. Факт е, че подкастите са много свободен род, само че въпреки всичко би трябвало и събеседникът ви да е квалифициран.

4. Редактирайте

Никой не обича да слуша безпределно " ъ-ъ-ъ ", до момента в който слуша подкаст, вие също сигурно не обичате да го чувате. Затова ще ви би трябвало някакъв програмен продукт, с който да изрежете досадните част и да вземем за пример да монтирате звукови резултати във файла. Може да си извършите и някакво забавно интро. Съвет: не се хвърляйте върху скъпите и платени софтуери, пробвайте първо с безплатните налични.

Виж още: ТЕСТ: Ти си същински странник, в случай че познаеш ли столиците на тези държави 

5. Публикувайте

Няма по какъв начин концепциите и мислите ви да доближат до хората, в случай че не ги публикувате в платформите или в YouTube да вземем за пример. Колкото повече, толкоз повече! Тук обаче следва сложното - търпението! Защото няма по какъв начин да станете добър подкастър с първия епизод. Трябва неизменност, отдаденост и предпочитание. Успех!

Изображение: iStock

Източник: vbox7.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР