Няма съмнение, че някои наши провали могат да ни накарат

...
Няма съмнение, че някои наши провали могат да ни накарат
Коментари Харесай

Грешка, фал, провал - бъдете честни пред себе си!

Няма подозрение, че някои наши провали могат да ни накарат да се усещаме по този начин, все едно е пристигнал краят на света. Когато сте вложили доста време, сила и старания в нещо, което в последна сметка просто не се получава, няма по какъв начин да не бъдете разочаровани и изнервени от създалата се обстановка.

В реалност обаче, не би трябвало да гледате на неуспеха като на цялостно проваляне. Провалът открива пред вас нови благоприятни условия, които могат да ви дадат опит и значими уроци, стига да методите към тях по верния метод.

И по този начин, по какъв начин може да спрете да мислите за нещата, които са се объркали и да продължите напред? Как може да се върнете на пътя към триумфа?

Попитайте Пат Лафърти, президент на рекламната организация McGarryBowen, който прекарва седем години в армията преди да влезе в света на бизнеса. В този седемгодишен интервал той научава няколко основни метода за превъзмогването на неуспехите, които през днешния ден ползва в кариерата си в рекламната промишленост. Ето и някои от тях:

1. Не потискайте страстите си

Служителите се нуждаят от водач, който не се опасява да демонстрира страстите си. Ако сте претърпели някакъв неуспех и сте ядосани, разочаровани и уплашени или пък изпитвате някаква друга страст, изразете най-малко част от възприятията си. Има доста случаи, в които би трябвало да гледате на нещата от позитивната страна и да подхождате с оптимизъм към обстановката, само че когато чиновници виждат ръководителя си  само ухилен и положителен, те може да останат с усещането, че той чака същото от тях и че им основава стандарти на работа, които е невероятно да бъдат следвани.  Лафърти споделя, че когато се е научил да показва страстите си на работното място, успеваемостта му като водач се е повишила трагично.

2. Признавйте грешките си допустимо най-бързо

Никой не обича да признава грешките си. Когато се провалим по някакъв метод, незабавно инстинктът ни за самозапазване се включва и стартира подсъзнателно да ни убеждава в нашата справедливост.

„ В тези случаи първо пробвам да се уверя, че съм почтен със себе си като самичък си призная, че съм се провалил. “, споделя Лафърти, като прибавя, че по-късно основава среда, в която всички останали могат да признаят личните си неточности и да се поучат от тях. Според него приемането на неуспехите оказва помощ на всички да спрат да мислят за тях и да продължат напред.

Лидерите не разполагат с лукса и времето да се самосъжаляват за позволените неточности и пропуснатите благоприятни условия. Всъщност, най-хубавият метод да се отървете от тези отрицателни мисли е като започнете работа по амбициозна и сложна задача, незабавно откакто сте претърпели някакъв неуспех. Това показва убеденост и ви дава нова опция да блеснете.

3. Потърсете поддръжка от вашите сътрудници, сътрудници и близки

Докато се изкачвате по професионалната стълбица, вие стартирате да поемате от ден на ден и по-сериозни отговорности, а това значи, че рано или късно ще ви се наложи да се изправите пред комплицирана обстановка с извънредно високи залози. Когато обаче нещата се объркат, единствения метод да се справите с този неуспех е като потърсите поддръжка от вашите сътрудници и сътрудници. Заедно може да се поучите от грешките и да излезете по-силни от рецесията. В множеството случаи мотивацията, която идва от желанието ни да оправдаем упованията на някой различен, е доста по-силна от страха от последствията, които ще донесе възможен неуспех.

..........................

Питър Иконъми , създател на бестселъра „ Managing for Dummies, The Management Bible, Leading Through Uncertainty “, за inc.com.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР