Няма съмнение, че когато сме във ваканция, всичко ни изглежда

...
Няма съмнение, че когато сме във ваканция, всичко ни изглежда
Коментари Харесай

Море и у дома: защо да мием лицето си със солена вода

Няма подозрение, че когато сме във почивка, всичко ни наподобява по-хубаво - времето, компанията към нас и даже кожата ни. В последното няма нищо чудно, изключително в случай че почивката ни е на морето.
 Какво е слъгинг и по какъв начин се ползва в грижата за другите видове кожа
Модерният слъгинг - грижа за кожата, която и нашите баби познават

Позабравена традиция в грижата за кожата

Морската вода е потвърдила благотворното си въздействие върху кожата - солта дезинфекцира и заглажда кожата, до момента в който минералите като магнезий, калций и калий в нея също работят удобно на положения като акне, разширени пори и омазняване.

Можем ли да пресъздадем действието на морската вода вкъщи? Според последната TikTok наклонност да, като мием лицето си със солена вода. " Солта работи като машинален ексфолиант, като отстранява мъртвите кафези ", разяснява доктор Шехан Амин пред Healthline.
 Снимка 661360

Той добавя, че солта всмуква токсините и извлича мръсотията, и мазнината от порите. Измиването със солена вода на лицето обаче би трябвало да се употребява спорадично - един път или два пъти в седмицата, като е целесъобразно главно за хора с естествена или мазна кожа. По-честата й приложимост може да изсуши кожата и да наруши кожната преграда.

Ето по какъв начин да си приготвим солена вода за миене на разположение вкъщи. Кипваме две чаши чешмяна вода с една чаена лъжичка сол. Оставяме да изстине, прибираме в затворен съд, който съхраняваме на стайна температура.
 Снимка 572629

Ползваме до два пъти в седмицата, като овлажняване памучен тампон и почистваме кожата с него. Или пък употребяваме бутилка с разпръсквач, с цел да напръскаме лицето си. След като е съвсем сухо, нанасяме крем.

Измиването със солена вода не е целесъобразно за хора със суха кожа. Но и останалите би трябвало да наблюдават за признаци като зачервяване, белене на кожата, обтягане и сърбеж - при сходни използването й би трябвало да бъде спряна.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР