Няма съмнение, че използването на смартфон при ярка слънчева светлина

...
Няма съмнение, че използването на смартфон при ярка слънчева светлина
Коментари Харесай

Нова технология в дисплея на iPhone ще блокира отраженията и по-голямата част от слънчевата светлина

Няма подозрение, че потреблението на смарт телефон при ярка слънчева светлина може да бъде предизвикателство. Почти невероятно е да видите какво има на екрана, без да увеличите яркостта, само че това може бързо да изтощи батерията ви. Това е обстановка, в която нямате потребен ход.

Е, това може да не е по този начин още задълго, защото Apple явно работи по технология, която може да направи потреблението на вашия iPhone доста по-приятно при условия на слънчева светлина. За това сочат няколко приключвания на информация, които биха могли да са добра вест за бъдещите iPhone-и.

Първият слух идва от китайския лийкър Instant Digital, който твърди, че външното стъкло на iPhone 17 ще бъде снабдено със „ супертвърд антирефлекторен пласт “, който е „ по-устойчив на надраскване, в сравнение с може да си помислите “.

Това звучи доста сходно на Corning Gorilla Armor, която Samsung употребява в Samsung Galaxy S24 Ultra и която оказа помощ на устройството да издържи на жестоките проби за надраскване. Според Corning, тази технология също по този начин понижава отраженията с до 75% в съпоставяне със общоприетото стъкло. И в случай че това изказване и гореспоменатото приключване на информация за екрана на iPhone се отнасят за едно и също нещо, потребителите на iPhone скоро ще могат да имат доста по-добро преживяване, когато употребяват устройствата си на открито.

Лошата вест е, че Instant Digital твърди, че новата функционалност ще се появи прекомерно късно, с цел да влезе в iPhone 16. Това значи, че може да се наложи да изчакаме до 2025 година, с цел да я забележим. Въпреки това за iPhone 17 към този момент се приказва, че ще получи някои съществени усъвършенствания на екрана, тъй че тази последна информация може да го трансформира в устройство, което да се хареса на тези, които желаят най-хубавия екран, който може да се купи.

Това не е единствената технология, по която Apple явно работи.

Неотдавна публикуван патент, видян от Patently Apple разкрива, че бъдещите iPhone може да са в положение автоматизирано да контролират свойствата на повърхността си, с цел да понижат отраженията и да създадат наличието на екрана доста по-видимо при ярка светлина.

Патентът разказва по какъв начин iPhone би могъл да употребява своя датчик за околна светлина, с цел да дефинира настоящото равнище на осветеност. Ако то е прекомерно високо, той може да задейства пригодим разсейвател или пласт за оцветяване, който автоматизирано усилва контраста на екрана или трансформира оттенъка, с цел да усъвършенства видимостта на наличието.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР