Няма съмнение, че имаме сериозни различия по някои въпроси с

...
Няма съмнение, че имаме сериозни различия по някои въпроси с
Коментари Харесай

Денков: Приемете разговора с президента вчера като подадена ръка

Няма подозрение, че имаме съществени разлики по някои въпроси с президента Румен Радев, само че те не би трябвало да ни разделят, когато би трябвало да работим за общите ползи на българските жители и стопанска система. Това съобщи министър председателят Николай Денков, който дава отговор на жители по време онлайн лъчение във Facebook.

Премиерът даде за образец енергийните планове, само че, по думите му, направени по метод, който ще бъде от изгода на страната ни. Готов съм да работя с всяка една институция, когато става дума за сходни планове, съобщи Денков.

„ Разговорът през вчерашния ден го приемете като подадена ръка, в това число и от моя страна, тъй като аз доста пъти съм казвал, че институциите би трябвало да работят дружно. Много се надявам от другата страна да са разбрали този жест и тези нападки, които са безусловно неточни към държавното управление, да престанат “, разяснява Денков вчерашния си диалог с президента Румен Радев по време на " Мача на Надеждата ", проведен от някогашния български национал Стилиян Петров.

Вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и президентът са разговаряли за назначенията на посланиците, в това число и за български дипломат в Украйна, и има прогрес, стана известно от думите на Николай Денков.

Тази заран още веднъж се чух с хората в щаба в Царево. Там последователно се успокоява ситуацията. Това сподели министър председателят Николай Денков, който дава отговор на въпроси на жители и медии по време онлайн лъчение във Facebook. 

„ Пуснато е електричеството на всички места, пусната е водата. Все още има проблеми за пиянство, само че за битова потребности може да се употребява. Има към момента проблеми с пътищата. Постепенно, благодарение на Министерство на вътрешните работи, се изнасят летовниците. Все още има усложнения поради разрушените мостове и нарушената настилка “, разяснява министър председателят за наводненията в резултат на проливния дъжд. 

„ Очаква се през идващите дни да се оценят най-спешните поправки, които би трябвало да се създадат. Веднага ще бъдат провиснал средства, с цел да могат да стартират ремонтите през Агенция „ Пътна инфраструктура “, добави още Денков. 

Министър-председателят дефинира реакцията на институциите като светкавична.

Премиерът увери, че жителите, чието имущество е потърпевшо при наводнението, могат да се възползват от финансова помощ от страна на страната. Денков напомни, че тя е два типа. Едната е обвързвана с нарушавания по домовете и постройките, която може да бъде в размер на до 1512 лева на домакинство. Другата помощ е за развалени електроуреди, а нейният размер е до 2500 лева, посочи министър председателят. 

Днес ще стартира и строежът на моста по главния път, заяви още министър-председателят. 

Денков разгласи, че се прави инспекция на водосборните отоци и деретата, с цел да се търсят аргументите за наводненията. „ Вече излезе информация, че прокуратурата се е самосезирала. Това е нейна задача, в случай, че има жертви. Очаквам прокуратурата да излезе със умозаключение “, сподели още Николай Денков. Премиерът изрече съболезнования на околните на починалите. Наводнението в Царево на 5 септември взе четири жертви и нанесе сериозни щети на инфраструктурата. 

Инфо: Българска телеграфна агенция

 

Източник: glasove.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР