Няма съгласие и няма конкретно лице за председател на Столичния

...
Няма съгласие и няма конкретно лице за председател на Столичния
Коментари Харесай

Ротация в СОС няма да има. Бонев обаче е оптимист

Няма единодушие и няма съответно лице за ръководител на Столичния общински съвет. Това е резултатът след изключителна среща в СОС през днешния ден, заяви водачът на " Спаси София " Борис Бонев.

Вече два месеца и половина органът на локалната власт не работи всъщност - защото 7-те партии в него не могат да реализират единодушие за ръководител. Първите - ПП-ДБ (СС) нямат нужното болшинство от 31 общински съветници, а ГЕРБ-СДС и Българска социалистическа партия отхвърлят да поддържат техния претендент - който за първите 4 опита бе точно Бонев.

На днешната среща участваха още Българска социалистическа партия, Карлос Контрера от Вътрешна македонска революционна организация и Вили Лилков от " Синя София ". Левицата обаче разгласи, че няма да поддържа концепцията за ротационен ръководител - първо Лилков, след това Иван Таков (БСП), най-после Бонев, тъй че тя отпада.

" Изясниха се някои въпроси и сме оптимисти, че се върви в вярната посока. Жалко е, че групите на ГЕРБ и „ Възраждане “, макар отправената покана, не откликнаха на нея. В последна сметка това не е диалог за коалиция, а диалог по какъв начин да отпушим Общинския съвет “, добави Бонев.

И означи, че още тази седмица ще се свика среща и за бюджета. Той обаче също не може да се гледа всъщност, без да е определен ръководител.

Иван Таков от столетницата не бе подобен оптимист.

" На този стадий няма прогрес в диалозите. Недоверието е доста огромно за намиране на пресечни точки с най-голямата група в СОС. Видно е неумението за търсене на политически консенсус в Общинския съвет, защото на днешната среща общо взето форматът не се промени, не е открит по-широк консенсус да се търсят разновидности за разрешаване на обстановката в СОС ".

Днес следва изключително съвещание на СОС, свикано за 14 ч - поради изтичащия период за приемане на планове по програмата за саниране. Българска социалистическа партия обаче няма да участва на съвещанието.
Още по тематаПодкрепете ни
Уважаеми читатели, вие сте тук и през днешния ден, с цел да научите новините от България и света, и да прочетете настоящи разбори и мнения от „ Клуб Z “. Ние се обръщаме към вас с молба – имаме потребност от вашата поддръжка, с цел да продължим. Вече години вие, читателите ни в 97 страни на всички континенти по света, отваряте всеки ден страницата ни в интернет в търсене на същинска, самостоятелна и качествена публицистика. Вие можете да допринесете за нашия блян към истината, неприкривана от финансови зависимости. Можете да помогнете единственият гарант на наличие да сте вие – читателите.
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР