Няма риск за разходите по лечението на пациентите, а разплащанията

...
Няма риск за разходите по лечението на пациентите, а разплащанията
Коментари Харесай

Няма риск НЗОК да спре да работи

Няма риск за разноските по лекуването на пациентите, а разплащанията към договорните сътрудници на Здравната каса ще продължат по проект. Това увери ръководителят на Надзорния съвет на НЗОК Петко Стефановски, представен от БНР.

Той отбелязва, че в момента Касата има определен и настоящ подуправител, който извършва функционалностите на шефа при неявяване му.

Припомняме, по-рано през днешния ден стана ясно, че Надзорният съвет на НЗОК е разискал заявление, импортирано на 1 октомври от освободения преди няколко месеца управител Станимир Михайлов, свързано с връщането му на поста, само че не е взето изрично решение по въпроса. Ново разискване ще се организира през идната седмица.

По предварителни данни Михайлов ще се върне на поста си при започване на седмицата. Това ще се случи по силата на решението на Конституционния съд, което анулира решението на Народното събрание за предварителното освобождение на Михайлов.

Припомняме, че Михайлов бе определен за шеф на Здравната каса през юли 2023 година В края на същата година той подаде оставка и през април 2024 г. Народното заседание (НС) го освободи от поста, макар че той беше подал заявление за отдръпването й.

На 24 септември Конституционният съд (КС) обяви освобождението му за противоконституционно. Съдебното решение е обнародвано в Държавен вестник на 1 октомври.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР