Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при

...
Няма решение с чий мандат ще бъде съставено правителството при
Коментари Харесай

Христо Иванов отрече да има решение с чий мандат ще бъде съставен кабинета при ротацията

Няма решение с чий мандат ще бъде формирано държавното управление при ротацията на премиера през март. Това заяви пред БНР съпредседателят на ПП-ДБ Христо Иванов.

По думите му договарянията с ГЕРБ-СДС по този въпрос към момента не са почнали. Той изясни, че двете политически сили няма да вършат обществени анонси, до момента в който не са контрактувани всички параметри.

" Има едни параметри, които бяха контрактувани, с цел да се случи ротацията. Те са обществено известни. Все още няма структуриран развой на диалози и мисля, че е рационално едвам когато минем през подобен развой и имаме цялостна сделка, едвам тогава да споделяме обществено. Всичко останало са медийни димки, искри, фойерверки и прочие ", разяснява Иванов.

По отношение на контролните и регулаторните органи - към момента не са приключили и диалозите по съглашението за назначението им.

Не е обсъждан и въпросът за промяна на министри, увери Христо Иванов.

" Същото мога да кажа и по тази тематика. Всякакви анонси по обособени министерства, обособени персонажи, преди да има цялостна пакетна сделка, просто не са виновни ", уточни съпредседателят на Демократична България.

Припомняме, че кабинетът, чийто министър председател е Николай Денков, беше излъчен с мандата на втората политическа мощ - ПП-ДБ. На 6 март следва постът да заеме Мария Габриел като представител на ГЕРБ-СДС.
 Лена Бориславова удостовери и ротацията, и промяната на министри
Лена Бориславова удостовери и ротацията, и промяната на министри

Експерти, а не родственици на политици би трябвало да са отпред на регулаторите, счита тя
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР