Няма регистрирани инциденти и аварии на обектите от атомния отрасъл

...
Няма регистрирани инциденти и аварии на обектите от атомния отрасъл
Коментари Харесай

От Росатом уверяват, че няма регистрирани аварии на техни атомни обекти

Няма регистрирани произшествия и повреди на обектите от атомния бранш на Русия , които могат да предизвикат освобождение на рутений 106. Това оповестиха от Росатом, представени от ТАСС.

" Никакви произшествия на обектите в атомния бранш на Русия не са се случвали ", обявиха от държавната кооперация.

 Повишена радиация над Европа, източникът не е открит
Повишена радиация над Европа, източникът не е открит

Значителни количества радиоактивен йод-131...

От Германското федерално ведомство по отбрана от радиация (BfS) по-рано оповестиха за нараснало наличие във въздуха на рутений 106 в интервала от 29 септември до 3 октомври. От ведомството означиха, че концентрацията на веществата е извънредно незначителна и не съставлява опасност за здравето на хората.

Германските експерти показаха убеденост, че причина за нарасналото наличие на рутении 106 е не повреда в някаква атомна станция.
По-късно от Германското федерално ведомство по отбрана от радиация обявиха, че източникът на изотопа може да е освободен от едно от предприятията на Южен Урал .

 И Франция удостовери за радиационен облак над Европа
И Франция удостовери за радиационен облак над Европа

Няма непосредствена опасност за човешкото здраве

Тогава в " Росатом " обявиха, че следи от рутений-106 не са открити в пробите във въздуха на територията на Русия като се изключи една единствена точка в Санкт Петербург.
В Росатом също обявиха, че предприятията от атомния бранш на Русия не могат да се преглеждат в качеството на източник на освобождение на изотоп.

В държавна кооперация се позоваха на данни от Международната организация за атомна сила, съгласно които в същия интервал концентрацията на рутении-106 в Румъния доближи 145 хиляди микробекерел на кубически метър, в Италия - 54,3 хиляди, в Украйна и в Словения - 40 хиляди и надлежно - 37 хиляди микробекерела .

Заместник губернатора на Челябинска област Олек Климов от 20 октомври опроверга заявките на европейските специалисти за това, че източникът на рутении-106 в Европа може да е дружество от района.

 Засечената повишена радиоактивност в Европа пристигнала от Русия
Засечената повишена радиоактивност в Европа пристигнала от Русия

Това оповестиха от Германската работа за радиационна отбрана

Рутений-106 се употребява при лъчева терапия, а може да се отдели и при преправка на нуклеарно гориво.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР