Няма реални аргументи срещу приемането на България и Румъния в

...
Няма реални аргументи срещу приемането на България и Румъния в
Коментари Харесай

Премиерът Денков пред ORF: Няма реални аргументи срещу приемането на България в Шенген

Няма действителни причини против приемането на България и Румъния в Шенген. Това съобщи министър председателят Николай Денков в изявление за австрийската социална телевизия ORF. Ако позицията на Австрия не се промени, българите съгласно него ще бъдат разочаровани и то с съображение, както и ще се сътвори неустойчивост на Балканския полуостров.

Николай Денков - министър-председател:
България е изпълнила техническите условия за Шенген преди повече от 10 години. Федералният канцлер на Австрия беше безапелационен, че няма проблем с България и Румъния, а с това по какъв начин работи самото Шенгенско пространство. Но в случай че няма проблем с България и Румъния, за какво ние сме наказвани за тези проблеми, които не са основани от двете страни. Така че не е просто мъчно, а невероятно да се изясни на българите за какво сме в тази обстановка. Тяхното отчаяние ще бъде целесъобразно и те заслужават пояснение за какво това се случва и за какво Австрия има тази позиция без да има причини за нея.

Нашата граница е добре защитавана граница към днешна дата. Оградата е ремонтирана няколко пъти и работи. Нека всеки, който се интересува да пристигна да види подобренията, направени през последната година.

Така че, не мисля, че казусът е нашата граница. Не мисля, че имаме проблем с търсещите леговище. По-скоро това е вътрешен проблем за Австрия по какъв начин да оцени какво е положително за Европейски Съюз и за самата Австрия.

Както съм казвал, усещаме се като заложници на дебата сред Австрия и Европейската комисия, в сравнение с да сме отговорни за нещо, което да пречи на влизането ни в Шенген.

В момента имаме проевропейско държавно управление, един от целите ни е да бъдем признати в Шенгенското пространство. Ако тези няколко месечни старания не бъдат оценени от Австрия, несъмнено, това ще провокира отчаяние и въпроси за какво се случва по този метод и каква е ролята на Австрия тук.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР