Няма реална директна опасност за страната ни към момента. Косвените

...
Няма реална директна опасност за страната ни към момента. Косвените
Коментари Харесай

Ген. Димо Гяуров: Възобновяването на имперските амбиции на Русия е почти директна заплаха за европейските държави

Няма действителна директна заплаха за страната ни все още. Косвените са прекалено много. Опасност за акваторията на Черно море съществува. Разполагаме с прекомерно малко военни средства в морския флот, а е късно за военна помощ. Няма наличие на съюзнически кораби в Черно море. Това сподели за Нова телевизия някогашният шеф на Националната разследваща работа ген. Димо Гяуров.

По думите му това, че Байдън не загатна България като застрашена страна, нищо не значи.

" Вероятно през днешния ден ще се реши да се пристъпи към осъществяване на проектите за отбрана. Това значи, че на наша територия ще бъдат ситуирани войски на НАТО ", добави още Димо Гяуров.

По думите му дейностите на НАТО ще бъдат подбудени от развиването на спора. " Алиансът може единствено да обезпечи военна отбрана на съдружниците, само че няма по какъв начин да влезе на територията на Украйна, тъй че опцията са единствено стопански наказания. Западът не мисли, че Путин ще стигне по-далеч, отвън Украйна. Можем да приказваме за обновяване на имперските упоритости на Русия, а това е съвсем директна опасност за европейските страни ", разяснява ген. Гяуров.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР