Няма разочарование. За мен е важно да бъда кмет на

...
Няма разочарование. За мен е важно да бъда кмет на
Коментари Харесай

Васил Терзиев: Не се притеснявам от оспорване на резултатите. Нашият вот не е купен, борил съм се за всеки глас

Няма отчаяние. За мен е значимо да бъда кмет на всички софиянци, това важи и за всички от администрацията, съобщи по БТВ определеният за кмет на София претендент на „ Продължаваме промяната – Демократична България “ (Спаси София) Васил Терзиев в отговор на въпрос дали е отчаян от дребната преднина, с която завоюва изборната победа.

Изборите минаха, ние би трябвало да служим на всички софиянци, в това число и на тези, които не са дали своят вот за нас или изобщо не са дали своят вот. Имаме упоритости да върнем доверието в общината и да оправдаем упованията, добави той.

Попитан за желанията на съперника му на балотажа – подкрепената от Българска социалистическа партия Ваня Григорова, да оспорва резултатите от вота в съда, Терзиев съобщи: „ Правова страна сме, в правото си са да оспорват. Ние също имаме искания към това, което се случи на първи тур, на втори тур, разликите на резултатите ни с екзит половете. И през вчерашния ден имаше секции, в които съм с нула гласа на балотаж “.

Нямам терзания, тъй като знам по какъв начин е реализиран нашия избор. Той избор не е платен, борил съм се за всеки един глас, акцентира новият кмет на София.

Покрай изборите имаше напрежение и аргументи, които карат хората да не имат вяра в изборния развой. Това е доста тъпо и би трябвало да работим за това да се промени, добави той.

Попитан, какво е посланието му към хората, които са дали своят вот нерешително за него, той сподели, че прави оценка, гласуваното му доверие.

„ Ще работим доста почтено и старателно, с цел да видят те, че в действителност си е заслужавало. Това е доста огромна отговорност към хората, които са дали своят вот с вяра за смяна на модела. Моята вяра е, като вървя по улиците, да мога да виждам всички тези хора в очите, в това число и тези, които не са дали своят вот за мен “, означи Васил Терзиев.

В отговор на въпрос, какви ще са дейностите му по отношение на Паметника на Съветската войска, той уточни: „ Всичко, с което може да се спомага, ще бъде направено, с цел да може този монумент да бъде преметсен – в Музея на социалистическото изкуство или където реши Министерството на културата “.

Терзиев съобщи, че защото нямат цялостно болшинство в Общинския съвет, от ПП-ДБ (Спаси София) ще търсят пресечни точки с останалите политически сили за инфраструктурни планове, за облагородяване на квартали, за вложения и ред други политики. Ако всеки си стои зад програмата, ще намерим пресечните точки и ще получим нужната поддръжка, сподели новият кмет на София.

Попитан, с какво ще стартира работа, той уточни: „ Започвам с това да се срещна с оптимално доста хора от администрацията, да се срещна с това, какви са настроенията и проблемите. Много е значимо хората да се успокоят. Ние идваме да ремонтираме, да поправяме, а не да зачеркнем всичко с огромния маркер, както бяха плашени хората. На всеки един експерт, който работи в общината, ще бъде даден късмет “, увери Васил Терзиев.

Той разясни,че от ПП-ДБ (Спаси София) търсят поддръжка от останалите политически сили Борис Бонев да бъде определен за ръководител на Столичния общински съвет. Когато сме спечелили кметското място, имаме 19 от 24 районни кметове и имаме доста по-голяма група в Общинския съвет, е обикновено номинираният от нас ръководител да бъде подсилен от другите политически сили, означи Терзиев.

В отговор на въпрос, дали би бил благодарил на водача на ГЕРБ Бойко Борисов след спорните му апели кого да поддържат на балотажа гласоподавателите на партията, Васил Терзиев съобщи:

„ Г-н Борисов си смени мнението няколко пъти, сподели, че съжалявал, че е дал своя вот за мен, само че въпреки всичко това е един глас и може би би трябвало да му благодаря. Въпреки че множеството от гласоподавателите на ГЕРБ гласоподаваха за Ваня Григорова, аз желая да благодаря на тези, които гласоподаваха за мен и да им кажа, че работим доста крепко да оправдаем тяхното доверие и София да стане прекрасен, организиран европейски град “.

Ще се водим от това, което е положително за жителите. Това ни е главен принцип, сподели още новият кмет на София.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР