Няма разлика в клиничното протичане на Делта варианта и предшестващите

...
Няма разлика в клиничното протичане на Делта варианта и предшестващите
Коментари Харесай

Инфекционистът д-р Трифон Вълков: Делта вариантът е два пъти по-заразен

Няма разлика в клиничното протичане на " Делта " разновидността и предшестващите го варианти. Няма разлика и в тежестта на признаците. " Делта " разновидността е обаче два пъти по-заразен от тях. Поради тази причина се усилва и броят на новозаразените. Това съобщи пред Нова тв инфекционистът в Коронавирус отделението в Инфекциозна болница доктор Трифон Вълков.

" Не мисля, че казусът е в претрупаната система. Да тя несъмнено е претрупана. В цялата страна в Коронавирус отделенията работят хора, които са на ръба на силите си. Персоналът в тях беше откъснат от главните си отговорности в други отделения и беше пренасочен към коронавирусните отделения. По-скоро казусът е във обстоятелството, че обособени групи от лекари, сестри и санитари са съсредоточени в грижите за възходящ брой заболели ", разгласи медикът.

По думите му, когато един доктор и една сестра би трябвало да се грижат за 40-50 заболели в отделението, тогава се получава претоварване на самите хора.

" В такива случаи се повишава и процентът на грешките ", уточни Вълков.

Според него въвеждането на Коронавирус документи е добър вид за справяне с пандемията.

" Мисля обаче, че във връзка с имунизацията, за приемане на подобен документ, изпуснахме своя късмет. Това към този момент трябваше да е реалност ", приключи инфекционистът.


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР