Няма ръст на битовата престъпност, но има ръст на престъпленията,

...
Няма ръст на битовата престъпност, но има ръст на престъпленията,
Коментари Харесай

Безпрецедентен мигрантски натиск в Бургаско, 380 са водените дела само в Районната прокуратура


Няма растеж на битовата престъпност, само че има растеж на закононарушенията, свързани с мигрантската вълна. Само Районната прокуратура в Бургас следи 380 каузи за това, което значи растеж със 141 каузи. Това е сериозна и обезпокоителна цифра. Това са делата, които се следят към сегашния миг, 274 са решени, само че има към момента и нерешени такива. Това сподели на брифинг окръжният прокурор на Бургас Георги Чинев, който провежда среща с кметовете на 13-е общини в Бургаска област.

Чинев обаче посочи, че завишаването на наказванията е проблем, който изисква законодателни решения. Всичко, което зависи от прокуратурата, се прави и ще продължим да го вършим, добави той.

Окръжният прокурор разгласи, че е провел срещата, с цел да се дефинират оптимално добре проблемите, които се отнасят до няколко сегмента на престъпността – ПТП, пътен травматизъм, вследствие на приложимост на опиати и на алколхол, делата, свързани с произвеждане, приложимост, разпространяване на опиати и техните аналози, както и мигрантският напън и резултатите от него.

„ Искаме да чуем от първо лице само число действителните проблеми и по какъв начин бихме могли да подобрим разговора с локалната власт, да дефинираме действителни ограничения и предстоящи резултати “, сподели Георги Чинев.



Той добави, че ще се обърне по-сериозно внимание на нараствания брой случаи на гибел при произшествия след приложимост на алкохол и опиати.

Зам.-директорът на ОДМВР-Бургас комисар Емил Павлов призна, че миграционният напън е невиждан. „ Профилът на каналджиите се промени. Към момента от началото на годината имаме открити причинители от 17 разнообразни страни “, сподели комисар Павлов.

„ Мерките, които ОДМВР-Бургас е подхванало, е разполагането на 7 КПП-а, с помощта на които имаме формирани 128 досъдебни производства. Продължаваме да акцентираме на разбор и поставяме най-много старания да не позволяваме прекосяване на мигранти “, добави той.

На въпрос във връзка полицейската гонка на територията на град Бургас от вторник вечерта, той разясни, че става дума за несъблюдение на полицейско предписание.

По думите на комисар Павлов, полицейските чиновници са показали професионализъм и са съумели да арестуван дрогирания каналджия, без да има съществени последствия.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР