Няма пряка опасност за България след руската инвазия в Украйна.

...
Няма пряка опасност за България след руската инвазия в Украйна.
Коментари Харесай

Президентът: Не сме под пряка опасност, търсим варианти да не се прекъсват доставките на стоки

Няма директна заплаха за България след съветската инвазия в Украйна. Това съобщи президентът Румен Радев на изказване след незабавната среща в президентството. По думите му сходно навлизане с военни дейности е изцяло неприемливо в 21. век.

" В ход е пълномащабна стандартна интервенция на Руската федерация с всички вероятни сили и средства за нанасяне на удари по сериозни инфраструктури на цялата територия на Украйна, което е безусловно неприемливо. Недопустимо е в 21-и век в Европа да летят бомбардировачи и да нанасят удари по прилежаща страна. Към момента няма директна военна опасност за сигурността на България, само че има опасности ", акцентира президентът.

" Ще търсим всички вероятни разновидности, тъй че да няма спиране на доставките на нефт, храни и артикули от първа нужда ", добави Радев.

Той беше безапелационен, че България ще работи интензивно за своята отбрана в границите на НАТО.

По думите му все още в страната ни се правят дейности, които в допълнение да подсигурят сигурността на страната.

Над 4000 българи са поискали да бъдат евакуирани от Украйна, заяви още Румен Радев.

" Искам да се обърна към всички българи в Украйна и всички украински жители, търсещи леговище - отворени сме. Ще създадем всичко допустимо по един безвреден метод да ги транспортираме до България и тук ще им окажем помощ ", означи той.

В срещата участваха ръководителят на Народното събрание Никола Минчев, министър-председателят Кирил Петков, министърът на защитата Стефан Янев, министърът на външните работи Теодора Генчовска, вицепремиерът по еврофондовете и министър на финансите Асен Василев, министърът на превоза и известията Николай Събев, началникът на защитата адмирал Емил Ефтимов, шефът на работа " Военно разузнаване " бригаден военачалник Венелин Венев и ръководителят на ДАР Антоан Гечев.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР