Няма пряк път към щастието, точно както няма една-единствена рецепта

...
Няма пряк път към щастието, точно както няма една-единствена рецепта
Коментари Харесай

10 простички неща, от които да се откажем, за да сме по-щастливи

Няма директен път към щастието, тъкмо както няма една-единствена рецепта за добър секс или здрава връзка.

Но всички можем да се съгласим с поговорката, че за някои хора чашата е на половина празна, а за други – на половина цялостна. Според науката, 40% от щастието зависи от положението на мозъка. А какво в действителност значи това? Казано с елементарни думи, в случай че ние самите поставяме старания да бъдем отпимисти и да променим личната си настройка за света, задачата е съвсем на половина изпълнена.

Ето от къде да стартираме:

Откажете се от потребността постоянно да сте прави

Много от нас не понасят концепцията да сбъркат в нещо. Дори това да сме прави да ни коства връзки и другарства, а по-късно да ни носи доста болежка и стрес, от време на време просто не можем да отстъпим, само че е време да разберем, че не си коства. Винаги, когато сте подготвени да влезете в спор с някой, си задайте въпроса “Искаш да си прав или искаш да си общителен? ”, а по-късно си помислете и по какъв начин ще се чувствате след ненужната кавга.

Откажете се от потребността си за надзор

Не е наложително всичко да става по този начин, както вие сте решили. Хората, обстановките и събитията не могат да се подчиняват на вашата воля непрестанно. След като един път започнете да приемате всичко към себе си такова, каквото е, самите вие ще се почувствате по-добре.

Откажете се от виновността

Започнете да поемате отговорност за живота си. Спрете да вините останалите към вас за това, което ви се случва и това, което не ви се случва, за методът, по който се чувствате и така нататък

Откажете се от самокритиката

Много хора са в положение да натякват на себе си за едно-единствено нещо или един-единствен неуспех, и това им пречи да са щастливи. Без значение преди какъв брой време се е случило, време е да го преглътнете и да продължите напред.

Откажете се от “ограничените ” фантазии

Когато мечтаете, какъв брой постоянно си казвате, че задачите ви са невъзможни за реализиране? Ето това държание е пагубно за реализацията ви. Ние сами си слагаме граници и сами стопираме себе си от това да ги преодолеем. А с цел да реализираме желанията си, това е първото нещо, от което би трябвало да се откажем.

Спрете да се оплаквате

Много неща могат да ни създадат нещастни: хора, обстановки, работа, семейство. Но в действителност не са самите те, които ни носят горест, а методът, по който ние гледаме на тях. Не подценявяйте силата на позитивното мислене и не се поддавайте на потребността си да се оплаквате от всичко, което ви се случва. Вие сами го вършиме да наподобява отрицателно.

Откажете се от лукса да критикувате

Хората са разнообразни от вас, само че това не ги прави по-лоши. Фактът, че държанието на останалите не ви харесва не значи, че непрекъснато би трябвало да го коментирате и да ги критикувате. Замислете се, че те най-вероятно се усещат по същия метод по отношение на вас.

Инфо: http://www.missbloom.bg

Източник: diana.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР