Няма противоречие между документите от Пентагона и казаното от служебното

...
Няма противоречие между документите от Пентагона и казаното от служебното
Коментари Харесай

Ген. Константин Попов: Няма противоречие между документите от Пентагона и казаното от служебното правителство

Няма несъгласие сред документите от Пентагона и казаното от служебното държавно управление. Това каза за аудиокаста на " Фокус " " Това е България " ген. Константин Попов, ръководител на Комисията по защита в 44 Народно събрание, някогашен пълководец на Военновъздушни сили и шеф на защитата. 

" Няма огромно разминаване сред информацията, която има от изтеклите секретни документи в Пентагона, и това, което споделя нашето служебно държавно управление.  Правителството изяснява, че няма диалози за безплатно даване на МиГ-29, а в действителност споделя, че диалози по така наречен " триъгълни покупко-продажби “ е имало. Т.е. няма кой знае какво несъгласие. Всъщност, най-важното, съгласно мен, тук е друго. Другото е, че в действителност рухна митът за наивници, че даването на оръжие значи присъединяване във война, рухна митът за наивници, че даването на оръжие на страната, която се пази от експанзия, значи повече жертви, повече загуба на човешки живот ", посочи той. 

По думите му политическият хайлайф във всичките му форми дължи малко повечко почтеност, по-ясна позиция и по-добро отношение към жителите. 

" Въпросът е докога ще експлоатираме МиГ-29, по какъв начин ще ги поддържаме, какви са разновидностите за обезпечаване на задачата по " Еър Полисинг “, тъй като минаха доста държавни управления – мина първо служебно държавно управление на господин Стефан Янев, мина второ служебно държавно управление на господин Стефан Янев, мина постоянно държавно управление с министър Стефан Янев и с министър Наков, имаме последващо служебно държавно управление, още едно служебно държавно управление, и през тези всичките години, през всичките тези премеждия се мислеше, и напълно основателно, по тази причина какви би трябвало да се заместващите благоприятни условия, какво ще вършим с МиГ-29, по какъв метод ще осигуряваме въздушния суверенитет на нашата страна. Очевидно се поставят старания. И за жалост, би трябвало да кажем, че към този момент не е доста явен резултатът. Надявам се тези старания да завършат с някакъв финален резултат, тъй като времето минава бързо ", акцентира ген. Попов.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР