Няма просперираща държава в света, която няма боеспособна и силна

...
Няма просперираща държава в света, която няма боеспособна и силна
Коментари Харесай

Каракачанов: Младите започнаха да осъзнават, че армията е добра перспектива

Няма просперираща страна в света, която няма боеспособна и мощна войска. Това съобщи вицепремиерът и министър на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността през днешния ден по време на тържествения обред по полагане на военна клетва от 66 курсанти във Висшето военноморско учебно заведение „ Н. Й. Вапцаров “.

Те влязоха в курсантските редици на 14 август 2020 година и минаха базова военна подготовка, която включва физическа и строева подготовка, обща тактичност и образование по дисциплините „ Огневи системи и доктрина на стрелбата “, „ Основи на военното право и нормативната уредба на въоръжените сили “ и „ Ядрена, химическа, биологична отбрана и екология “.

Курсантите първокурсници ще се образоват в специалността „ Организация и ръководство на военните формирования на тактическо равнище “ в специализации: „ Корабоводене за Военноморски сили “, „ Корабни машини и механизми за Военноморски сили “, „ Военноморски информационни и радиотехнически системи “, „ Кибероперации “, „ Мехатроника “, „ Военноморска логистика “ и „ Военен доктор “.

Министърът на защитата Красимир Каракачанов  Красимир Каракачанов Красимир Дончев Каракачанов е заместител министър-председател по публичния ред и сигурността акцентира, че младежите стартират да осъзнават, че воинската специалност е добра вероятност.

Преди четири години, когато станах министър, випускът беше 18 индивида, тази година е 66 и още двама медици ще добавят строя. Това демонстрира, че нещата вървят в позитивна тенденция, съобщи Каракачанов пред публицисти.

Той бе безапелационен, че след 25 години съкращения и липса на визия измежду политиците, от ден на ден хората схващат, че армията е един от най-важните стълбове на държавността.

Неокомплектоването стартира лека-полека да се преодолява. Разбира се не с тези размери и темпове, които на мен ми се желае, само че наклонността е позитивна. Хората, които постъпват във военните учебни заведения и армията са повече и това се дължи на отношението, което виждат, добави министърът на защитата и напомни, че ВВМУ „ Н. Й. Вапцаров “ е класирано измежду най-хубавите военноморски учебни заведения в света.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР