Няма пропуски в диагностично-лечебния процес на 3-годишното дете, което почина

...
Няма пропуски в диагностично-лечебния процес на 3-годишното дете, което почина
Коментари Харесай

Окончателно: Няма виновни лекари за смъртта на 3-годишното дете

Няма пропуски в диагностично-лечебния развой на 3-годишното дете, което умря в Пирогов, откакто обиколи още две лечебни заведения. Това излиза наяве от окончателния отчет на Агенция " Медицински контрол ", който е връчен на здравния министър. Всички документи по случая са предадени на прокуратурата.


Три-годишното дете умря в Пирогов на 14 ноември. Родителите му настояват,че преди незабавната болница са търсили помощ в педиатрията и в болница " Лозенец ". Момчето е признато в Пирогов в тежко положение и макар напъните на лекарите, губи борбата за живот. Окочнателният отчет на медицинския контрол удостоверява аргументите за гибелта на детето.
Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: Тежка хеморагична пневмония, двустранна. Светкавично разрастваща се. Като причина за гибелта. Причинител - вирусна етиология. Случват се такива неща и при възрастни и при деца.
Заради гибелта на детето министър председателят изиска шефовете на детската болница, " Пирогов " и Болница " Лозенец " да бъдат краткотрайно остранени, до момента в който трае инспекцията на медицинския контрол.
Бойко Пенков, зам.-министър на опазването на здравето: Няма пропуски в логаритмите, а държание при сътрудниците. Включително и при общопрактикуващия доктор. Не е имало закъснение. Не мога да кажа.
Здравният министър е възстановил на работа шефовете на трите лечебни заведения.
Проф. Асен Балтов, шеф на УМБАЛСМ " Пирогов ": Нямам коментар за в този момент. Доколкото знам оттук насетне това, което е излязло от организацията отива в прокуратурата и към този момент ще чакаме отговор от прокуратурата откакто свършат процесуално-следствените дейности.
Още не е ясно дали лекарят, приел детето в педиатрията, ще бъде възобновен на работа.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР