Няма промяна в позицията на Великобритания по риболовния спор с

...
Няма промяна в позицията на Великобритания по риболовния спор с
Коментари Харесай

Джонсън: Няма промяна в британската позиция по риболовния спор с Франция

Няма смяна в позицията на Англия по риболовния спор с Франция, съобщи английският министър председател Борис Джонсън, представен от Ройтерс. Той добави, че е бил " заинтригуван " да научи, че Париж желае страната му да бъде осъдена за напускането на Европейски Съюз.

" По въпроса за рибата би трябвало да заявя, че позицията ни е непроменена ", сподели министър председателят на Обединеното кралство след срещата на върха на Г-20 в Рим, където организира двустранни диалози с френския президент Еманюел Макрон.

" Трябва да кажа, че бях заинтригуван да прочета писмо от френския министър председател, в което той категорично желае Англия да бъде осъдена за напускането на Европейски Съюз ", уточни Джонсън.

Френският президент Еманюел Макрон сподели, че Франция е предложила на Англия метод за споразумяване на риболовния спор и че в този момент топката е в полето на английския министър председател Борис Джонсън, съобщи Ройтерс.

" Не желая изостряне на обстановката. Необходимо е да бъдем съществени ", съобщи Макрон на конференция след срещата на Г-20 в Рим.

" Не желая да се постанова да ползвам ответни ограничения, тъй като това няма да помогне на нашите риболовци ", сподели той.

" Дадохме документ на екипа на министър-председателя (за това по какъв начин да се работи за решение на въпроса). Сега топката е в полето на Англия ", съобщи Макрон.

Той дефинира срещата на Г-20 като " триумф ", довел до резултати, изключително по въпросите на климатичните промени, " макар огромното разделяне " сред страните, показва Асошиейтед прес.

Според него срещата е дала опция да се " съживи доближаването " сред водещите международни стопански системи преди конференцията за климата в Глазгоу.

Макрон призна, че са нужни повече старания за реализиране на задачата, избрана от Парижкото съглашение за климата, за ограничение на световното нарастване на температурата до 1,5 градуса по Целзий по отношение на нивата от прединдустриалната ера.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР