Няма промяна в позицията на партията по темата Северна Македония.

...
Няма промяна в позицията на партията по темата Северна Македония.
Коментари Харесай

Няма промяна в позицията на партията по темата Северна Македония

Няма смяна в позицията на партията по тематиката Северна Македония. Позицията на България остава върху една съществена и сериозна база – декларацията на 44-ия парламент, рамковата позиция на Министерски съвет и позицията на Българска академия на науките. Това разяснява специалистът от „ ИТН “ Димитър Гърдев.



Остава позицията България да има гаранции. Правата на българите в Северна Македония би трябвало да бъдат предпазени – в един европейски подтекст. Македонското общество, техният парламент, би трябвало да бъдат изцяло подготвени за това, което съставлява Европейски Съюз и главните базови полезности, а точно – отбраната от дискриминация. Второто – запазването и отбраната на човешките права, изясни той.

Според Гърдев, когато се приказва за взаимоотношенията със Северна Македония, това са взаимоотношения сред сътрудници и няма форма на напън. В този смисъл поставените въпроси от господин Трифонов са безусловно съответстващи и естествени, посочи Гърдев.

Няма никаква смяна и никакви терзания в обединението по тематиката за Република Северна Македония. Коалицията гледа в една посока по тематиката за Северна Македония, безапелационен е Гърдев. Той обясни, че не би трябвало да има никакво преподписване на контракта за другарство, а безапелационни гаранции за съблюдаване на правата на българските жители в Република Северна Македония.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР