Няма проблеми за яслите, училищата и детските градини във Варна,

...
Няма проблеми за яслите, училищата и детските градини във Варна,
Коментари Харесай

Важно! Вижте какво решиха за учениците във Варна

Няма проблеми за яслите, учебните заведения и детските градини във Варна, произлизащи от влошената метеорологична конюнктура. Училищата са в подготвеност да стартират присъствено на следващия ден (27 ноември), няма да има онлайн образование, нито почивка, тъй като обстановката във Варна не е сериозна. Яслите и детските градини ще работят. Това стана ясно по време на съвещанието на антикризисния щаб във Варна, призован от кмета Благомир Коцев в 13:00 ч. през днешния ден, оповестиха от общината за Varna24.bg .

Няма причина децата да не вървят присъствено на учебно заведение, бе безапелационното мнение на виновните звена в общината, въз основата на докладваното пред кмета положение в града към обяд на неделния ден.

Ситуацията е овладяна в регион " Приморски “. Има паднал дирек на Добрева чешма, работи си по всички сигнали. В регион " Одесос “ незабавно се реагира на сигналите, извозват се чували с листа от вчерашната акция по събиране на листната маса. Има паднал дирек и няколко дървета, проблем са висящите кабели, скъсани под напора напразно. Правят се обходи и регулярни щабове. Районният кмет заяви, че бездомните хора отхвърлят да бъдат прибрани и се търси подпомагане на Министерство на вътрешните работи, с цел да бъдат настанени на топло. Във " Владиславово “ има снежна завивка от 6:00 ч. сутринта, екипи обработват с луга и вършат огледи. Пътищата са проходими в региона. Има места без ток, работи се по сигналите. Има паднали дървета върху коли и със съдействието на Пожарната и Министерство на вътрешните работи се отстраняват. На ул. " Краков “ има огромен наводнен сектор, който може да замръзне и се работи по предотвратяването на риска за през нощта. В останалите региони на Варна не са докладвани сериозни обстановки.

Около 26 сигнала има получени във връзка със зелената система на града – паднали дървета, огромни клони, счупени стволове, насъбрана листна маса. Работи се с доброволци и администрацията на общината, тъй като служащите от компанията по поддръжка и озеленяване не могат да стигнат до Варна, заради затворен път към село Любен Каравелово, от което са служащите.

Благомир Коцев подреди да се форсира извозването на листата и листната маса, събрана през вчерашния ден в акцията на жителите. Той даде инструкции на службите да се форсира отводняването на улици и канали, с цел да не се доближи до рискови обстановки. Искам прецизен надзор от страна на общината за рискови клони и дървета и да се извадят на терен вишките на озеленителните компании, сподели още кметът, като добави, че не би трябвало да се позволява сигналите на жителите да остават без отговор.

Пътят за Каменар е отворен. Пътят за Въглен е бил затворен, само че към 13:30 ч. е към този момент отворен, бе обявено на кмета по време на щаба.

В Морската градина има паднали нови 15 дървета, алеите още веднъж са покрити с листа, само че следва почистването им. Използвана е профилирана помощ от арбористи, кран, вишка, техники с въжета и макари, ландшафтни архитекти и инженери, както и специалисти по обезопасяване на рискови дървета, обясниха по време на щаба специалистите.

От щаба желаеха да се усили броят на хората от почистващите и озеленителните компании и да стартират да работят по-рано денем предвид на изискванията. Причината за забавянията са финансовите условия, само че работим в придвижване по тях, обявиха отговорниците на съответните звена.

Аспаруховият мост се обработва непрестанно, сред 15:00 и 16:00 ч. през днешния ден ще се прави нов оглед. При 4 градуса температура наложително се обработва настилката, рапортуваха още пред кмета Благомир Коцев.

От на следващия ден от Бюрото по труда във Варна изпращат 21 души по регионите, по-късно ще се изпратят още в помощ на районните кметове за премахване на вредите по градската среда, стана ясно още на съвещанието на щаба.

123 сигнала са признати от дежурните за последните часове. Три светофара са съборени от вятъра, приютени са две бездомни лица, две местности са без ток – част от Траката и с. Константиново. Интензивно подаване на сигнали има, трима дежурни работят, жителите да изчакват да им се вдигне, с цел да се поемат сигналите им, съобщи ръководителят на звеното на дежурните в общината. Беше обявено също, че ще се оповестят и нови телефонни номера за сигнали на жителите – по районните кметства, в непосредствена непосредственост до жителите.

От сдружението Енерго-Про рапортуваха, че обстановката се усъвършенства. В " Кайсиева градина “ и Ментешето е имало проблеми, само че са отстранени. В Боровец е имало повреда поради натежали проводници от снега, по която се работи.  В момента в Боровец има ток, рапортуваха дежурните от сдружението. Останали са единични семейства без енергозахранване. Телефоните от прът центъра на сдружението са прегрели от сигнали и в случай че жителите не могат да се свързват, да употребяват и имейл-формата в уеб страницата на Енерго-Про, приканиха от сдружението. В Тополи имаше 500 семейства без зареждане. Към момента към този момент би трябвало да се зареждат, сподели ръководителят на екипите от Енерго-Про.

Относно ВиК повредите, от сдружението рапортуваха на кмета, че има тежка повреда на стъклопластовия тръбопровод на бул. " Княз Борис “. Има повреда във " Владиславово ", има проблеми с помнената станция в Прибой-2, само че на всички места с повреди клиентите са захранени по различни трасета. На " Пикадили парк “ повредата не е отстранена и ще отнеме време, защото обстановката е по-сериозна, показаха от ВиК-дружеството.

На Южния излаз на болница " Света Марина “ има проваляне на път. Авариен екип е на място, допуска се, че е строителен обект на компания. Предприемат се ограничения, рапортуваха от администрацията по време на щаба.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР