Няма проблеми с , за две години организираме шест поредни

...
Няма проблеми с , за две години организираме шест поредни
Коментари Харесай

Росица Матева от ЦИК: Очаква се изборите да ни струват около 12 млн. лв.


Няма проблеми с, за две години организираме шест следващи вота. Тези избори ще ни костват към 12 млн. лева по предварителни калкулации, сподели в предаването „ тази заран “ Росица Матева, представител и зам.-председател на ЦИК.

„, като с шест от тях се понижава с по един мандат по отношение на предходните избори. В три региона мандатите са усилват с по едни, като в 23 МИР София мандатите са с три повече “, изясни тя. Според нея, след последното броене, би трябвало да има региони с по-малко от четири мандата, само че законът е безапелационен и това няма по какъв начин да се случи.

Снимка: bTV


„ За две календарни години това ще бъдат шестите избори, които ще организираме. в резултат изменението на Изборния кодекс – някои от дейностие би трябвало да се провеждат по друг метод, само че ние ще се оправим “, безапелационна беше тя.

Росица Матева акцентира също по този начин, че организацията е почнала още през вчерашния ден, когато президентът Румен Радев е издал съответните укази. От ЦИК са се свързали неотложно с, изпратили са условията за хартията, а преди два дни са получили графика за доставянето на ролките за машини.

„ До 15 март 10 000 ролки, до 25 март още 10 000 ролки, тъй че хартия ще има. Избрали сме дизайна. Определена е отбраната. Всички би трябвало да са спокойни “, акцентира още тя.

Зам.-председателят на ЦИК изясни, че „ ще има по-различни реквизити от тези, които бяха на до момента и ще се назовава бюлетина от машинно гласоподаване “. При самото гласоподаване с машините няма промени.

Що се отнася до измененията в, стана ясно, че от ЦИК към момента водят диалози със основателите на софтуера. „ Беше извършен един диалог, в този момент чакаме от тях информация, какво би трябвало да бъде направено. След това ще преценим на кого и по какъв начин да бъде направена модификацията “, сподели още Матева.

за провеждането на изборите ще бъде прегледана и гласувана през днешния ден от Министерски съвет. По предварителни планове вотът ще ни коства към 12 млн. лева, стана още ясно от думите на Росица Матева.

Вижте какво още сподели тя за машинното гласоподаване, видеонаблюдението в секциите и вота в чужбина във видеото.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР