Няма проблеми с организацията на изборите, за две години организираме

...
Няма проблеми с организацията на изборите, за две години организираме
Коментари Харесай

Росица Матева: Очаква се изборите да ни струват около 12 млн. лева

Няма проблеми с организацията на изборите, за две години организираме шест следващи вота. Тези избори ще ни костват към 12 млн. лева по предварителни калкулации. Това съобщи зам.-председателят на ЦИК Росица Матева в ефира на БТВ.

„ Промените са в 10 региона, като с шест от тях се понижава с по един мандат по отношение на предходните избори. В три региона мандатите са усилват с по едни, като в 23 МИР София мандатите са с три повече “, разясни Матева.

„ За две календарни години това ще бъдат шестите избори, които ще организираме. Има някои провокации в резултат изменението на Изборния кодекс – някои от дейностие би трябвало да се провеждат по друг метод, само че ние ще се оправим “, посочи още тя.

По думите й организацията е почнала още през вчерашния ден, когато президентът Румен Радев е издал съответните укази. От ЦИК са се свързали неотложно с печатницата на Българска народна банка, изпратили са условията за хартията, а преди два дни са получили графика за доставянето на ролките за машини.

Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР