Няма проблем със симптоматичните противовирусни лекарства, но изчезват едни от

...
Няма проблем със симптоматичните противовирусни лекарства, но изчезват едни от
Коментари Харесай

В аптеките изчезнаха антибиотици, но лекарства за настинки и...

„ Няма проблем със симптоматичните противовирусни медикаменти, само че изчезват едни от най-популярните антибиотици, които се изписват при затруднения на вирусните болести. “ Това разяснява пред " Марица " магистър-фармацевтът Димитрия Стайкова - ръководител на Регионалната фармацевтична гилдия.  Има увеличение на търсенето на обичайните медикаменти за сезонните вирусни инфекции, само че към момента не може да се приказва за пик на болесттите, разясниха и фармацевти от по-големите аптеки в града. Въпреки че рецептите за антибиотици към момента са в границите на естественото за сезона, липсват едни от най-изписваните, като „ Зинат “, „ Аугментин “, „ Панцеф “ за деца, а други се доставят мъчно, откри инспекция на „ Марица “. Рязко е намаляло търсенето на PSR -тестовете, разясниха от аптеките. Маски също се купуват рядко.

„ За момента няма фрапантно увеличение на поръчките за тривиалните лекарства за настинки и грип, само че търсенето въпреки всичко се усилва “, удостовери и шефът на фармацевтичната компания „ Фаркол “ за Пловдив Гроздан Атанасов.

От известна туристическа компания в града пък описаха, че едни от първите места, които посещават българите в Турция, са точно аптеките, откъдето напоследък всеобщо се купуват антибиотици и противовирусни медикаменти и към този момент не става въпрос за по-ниски цени, а че доста от антибиотиците липсват в родните аптеки. 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР