Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а

...
Няма проблем с доставките на газ за градския транспорт, а
Коментари Харесай

Фандъкова: В момента дефицитът в градския транспорт е 143 милиона лева

Няма проблем с доставките на газ за градския превоз, а с цената му. Това сподели кметицата на София Йорданка Фандъкова по БТВ. Тя увери, че до промени в линиите на този стадий няма да се стигне, само че е належащо в допълнение финансиране от страната.

„ В момента дефицитът в градския превоз е 143 милиона лв.. Столичната община го поддържа със 170 милиона лв. от личния си бюджет. Това са в действителност налозите на жителите. Близо 40% от налозите на софиянци отиват за поддръжка на градския превоз. Това значи в други сфери като детски градини, издръжки на обществени действия да се понижат разноските или пък по други планове да се понижат тези средства “, сподели още Фандъкова.

„ Две са аргументи за тежкото положение на градския превоз – намаляването с до 70% на пасажерите по време на Коронавирус рецесията и актуалното повишаване на цените на енергоносителите. Сметката за ток на метрото е скочила 4 пъти, а държавните обезщетения покриват 30% “, добави Фандъкова.

„ Апелирам народните представители да не настройват хората едни против други. Тези симпатизанти са водени точно от тях “, съобщи столичният кмет във връзка вчерашния митинг на на „ Възраждане “ пред Столична община с искане за събаряне на украинското знаме от постройката. Ясно е, че хората имат друго отзиви, само че всеки има право на кротичък митинг. След вчерашния митинг остана строшен автомобил и строшен прозорец. Как политици, защитаващи националните институции, позволяват да има посягане против националните институции. Политиците си вършат пиар с тежката тематика и обстановката в Украйна, а украинското знаме, окачено на Столична община, е просто морална подкрепа“, съобщи Фандъкова.

„ Кандидатстват сега към 23 600 деца, като би трябвало да кажа, че към 2600 от тях са деца, които посещават сега детски градини, само че имат предпочитание за пренасяне в по-предпочитана от тях. Около 1500 места ще има дефицит в групата от 3 до 6 години, която е доста значима за социализирането на децата преди първи клас. Именно с този дефицит желаеме да се оправим до края на мандата. Открити са 1200 нови места за децата в градините, само че за жалост, това не е задоволително. Търсят се разновидности, където е допустимо да се откриват още спомагателни групи. Към момента се строят още 20 нови здания. Така ще бъдат открити още 1500 места “, сподели Фандъкова.

Тя означи, че в този момент помощта за неприето дете е 372 лв., а страната поема 650 лв. в общинските градини. Толкова съгласно нея – 650 лева, би трябвало да бъдат и парите за неприето дете, по този начин хората ще могат да намерят място в частна детска градина.

„ Най-голям дефицит има в регионите „ Красно село “, „ Витоша “, „ Триадица ”, “ сподели кметът на столицата.
Източник: breaking.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР