Няма проблем рафинерията в Бургас да работи и с неруски

...
Няма проблем рафинерията в Бургас да работи и с неруски
Коментари Харесай

Георги Ганев: Рафинерията може да работи и с неруски газ

Няма проблем рафинерията в Бургас да работи и с неруски нефт. Това е станало и в други години и няма софтуерна опасност. Въпрос да пренастройка е. В това бе безапелационен в студиото на Нова телевизия " депутатът от " Демократична България " Георги Ганев, който уточни, че рафинерията просто би трябвало да се пренастрои.

При всяко едно състояние обаче цените ще са по-високи - въпросът е с какъв брой?

Според него обаче все още не може да има добре осведомен отговор и уточни, че желае да види плановете, които предвиждат бензин и дизел от 5-6 лв..

Според Ганев потребителите у нас страдат освен от цената на петрола, а и от съществени неуредици в структурата на пазара на горива и изключително от неналичието на задоволително конкуренция по линия на доставките.

Отдавна е издигнат въпросът за складовете, за достъпа до складовете , с цел да има по-голяма конкуренция сред търговците на горива, изясни депутатът и косвено обвърза тематиката с работата на починалия към този момент началник на митниците Ваньо Танов. Съмненията са че управляващите преднамерено поддържат актуалното състояние.

" Въпросът е да се облекчи този режим и " Луклойл " да бъде подложен на малко по-сериозна конкуренция . Дори да продължи да се повишава цената, това би било да е с по-малко в сравнение с, в случай че продължи това квазимонополно състояние на пазара ", съобщи Ганев.

Според него да се наложи по-голяма конкуренция е допустимо посредством признаването на непознати данъчни хранилища.

Относно цената на газа , Ганев съобщи, че азерският газ е контрактуван на доста добра цена, само че има интерес тази цена да се промени. Според Георги Ганев не вижда опция газовият микс да поевтинее.

За диференцираното Данък добавена стойност и контролираните цени , Ганев сподели, че той поддържа концепцията за общо понижаване на Данък добавена стойност ставката и напомни, че преди 15 години тя е била 18%. " Привърженик съм на концепцията цялостната единна ставка на Данък добавена стойност да се смъкна , доколкото разрешава бюджетът ", разяснява депутатът.

Според него не може да се чака регулация на цените през Данък добавена стойност. Това са разнообразни механизми .

Освен това е добре да се видят резултатите от диференцираните ставки - за ресторантьорите и книжния пазар - за последните две години . " Хубаво е да вършим това, откакто знаем какво се случва. Дайте да забележим какво е станало - подкрепят ли е бизнесът, каквато беше задачата на мярката, изсветлял ли е секторът и така нататък Според Ганев не може да се чака с понижаване на Данък добавена стойност цените за крайния консуматор да падна т. А и задачата на държавното управление не би трябвало да е еднократно да паднат цените, а да се спре наклонността към повишение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР