Няма проблем, но има технически срокове, които трябва да се

...
Няма проблем, но има технически срокове, които трябва да се
Коментари Харесай

Експерт: Технически срокове, свързани с машините, може да определят кога ще е вотът


„ Няма проблем, само че има механически периоди, които би трябвало да се спазят. Това вероятно може да дефинира по кое време да бъдат планувани идващите избори “,  сподели пред БТВ Стоил Цицелков, който е член на публичния съвет към ЦИК.

Той изясни, че е казано същото и от администрацията на президента.

„ Всъщност те ще вземат поради и тези механически нужди, с цел да не хвърлят страната в конституционна рецесия, в случай че не може да се провеждат избори “, добави той.

Цицелков изясни, че Българска народна банка е поръчала хартията за машините на 16 януари и това би могло да отсрочи във времето възможен предварителен избор.

От националната банка показаха за bTV, че повода е, че ЦИК заявява хартията в публично писмо на 10 януари, незабавно са изпратени претенции за предложения от компании снабдители, след което се избира снабдител и се поръчва хартията.

„ За пръв път Българска народна банка са натоварени със задачата да обезпечат тази хартия, може би им е несвойствено. Доскоро текоха проби и разнообразни типове разисквания с доставчиците на машини, с производителите, сред ЦИК и банката “, сподели още специалистът. 

Цицелков разясни, че има и друга догадка.

„ Друга догадка, която ние не трябва да отхвърляме, е да се откажем от гласуването с тези машини в този тип, който в този момент е записано, в случай че има нали форсмажорни условия и това не може да бъде направено. Това значи да гласуваме с хартиена бюлетина “, сподели той.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР