Няма признаци за чужда намеса в президентските избори в САЩ

...
Няма признаци за чужда намеса в президентските избори в САЩ
Коментари Харесай

Министър от САЩ: Няма признаци за чужда намеса в изборите

Няма признаци за непозната интервенция в президентските избори в Съединени американски щати тази година, съобщи изпълняващият длъжността министър на вътрешната сигурност Чад Улф, представен от Ройтерс.

Нямаме индикации, че някой от чужбина може да е съумял да компрометира или манипулира гласовете на тези избори, съобщи той на предавана онлайн конференция в изборния ден, след предизборна акция, белязана от безпокойствие за допустима непозната интервенция.

Над 90 милиона бюлетини към този момент са подадени при предварителното гласоподаване, което се употребява с невиждана известност. Очаква се през днешния ден да бъдат подадени още милиони бюлетини, а изборите да са съществено оспорвани.

Опасения от възможна задгранична интервенция в изборите през 2020 година има още от предходните избори през 2016 година, когато съветски хакери изпратиха десетки хиляди имейли, с цел да повлияят в интерес на Доналд Тръмп и да навредят на кандидатката на Демократическата партия Хилари Клинтън, напомня Ройтерс. Неотдавна държавното управление на Съединени американски щати и частни компании за киберсигурност оповестиха за опити за шпионаж от страна на лица в Русия, Китай и Иран, само че нищо не доближава мащаба на намесата в предходните избори.

Улф посъветва американците да демонстрират самообладание, до момента в който чакат резултатите. "Важно е да разберем, че този развой може да отнеме време ", съобщи министърът.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР