Няма причини за паника, но учени откриха, че макар и

...
Няма причини за паника, но учени откриха, че макар и
Коментари Харесай

Кислород изтича бавно от атмосферата на Земята и учените не са сигурни защо

Няма аргументи за суматоха, само че учени откриха, че въпреки и доста постепенно кислородът в атмосферта на Земята понижава и аргументите са това за момента са неразбираеми.

След като анализирали въздушни мехури в ледени сърцевини от Гренландия и Антарктика, екип от Принстън е разкрил, че равнищата на О2 са паднали с 0.7% за последните 800 000 години. Разбирането на същинските аргументи, довели до този спад могат да се окачат основни за бъдещето  на планетата.

Стигането до акуратен отговор няма да бъде лесна задача – кислородът на земята непрестанно се рециклира от хора, животни, растения и даже силикатни скали. За момента сърцевините на ледовете са най-хубавите източници на информация за равнищата на О2.

“ние направихме разбора по-скоро от интерес в сравнение с с някакви упования, ” споделя ученият Даниел Столпър. “Ние не знаехме дали кислородът ще остане на едно равнище, дали ще пада или ще се качва. Оказа се обаче, че има доста ясна наклонност. ”

За момента, доколкото касае екосистемите на Земята, спадът е банален, само че може да е осведомителен за изискванията, които вършат планетата обитаема.

Източник: Science Alert

Източник: obekti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР