Няма причина за протести. След разговора с Борисов съм абсолютно

...
Няма причина за протести. След разговора с Борисов съм абсолютно
Коментари Харесай

Председателят на БАЗ Ричард Алибегов: В момента работят 10% от заведенията у нас

Няма причина за митинги. След диалога с Борисов съм безусловно сигурен, че намаляването на ДДС-то ще се случи. Винаги има някой срещу. Диференцираната ставка в Европа е налице от дълго време, а тази рецесия направи по този начин, че нещата да се случат по-бързо у нас. Това съобщи пред "Беновска пита " по Канал 3 ръководителят на Българската асоциация на заведенията (БАЗ) Ричард Алибегов.

"Протестът се употребява, когато има липса на чуваемост. В момента ние водим разговор ", сподели още доктор Полина Карастоянова, изпълнителен шеф на Национален ръб за туризъм (НБТ). Тя напомни, че с изключение на ставката 9% Данък добавена стойност за туризма, има поддръжка и за чартърните полети.

Бойко Борисов за пониженото Данък добавена стойност за заведенията: Ще подкрепим сектора в рецесията

"Секторът ни бе ударен най-вече от всички браншове. Браншът не работи в целия си потенциал - сега работят 10% от заведенията. Половината от заведенията в народен мащаб още не са отворени: заведения за хранене, питейни заведения, нощни заведения, нощни клубове “, разкри Алибегов.

Той посочи, че свалянето на Данък добавена стойност до 9% няма да смъкна цените в бранша: "Ще се резервира равнището на цените, тъй като сега те порастват – тъй като се подвигат нонстоп доставките към притежателите. "
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР