Няма причина да не сме в Шенген“. За това бе

...
Няма причина да не сме в Шенген“. За това бе
Коментари Харесай

Главният прокурор пред студенти: Няма причина да не сме в Шенген

„ Няма причина да не сме в Шенген “. За това бе безапелационен и основният прокурор Иван Гешев. Той приказва пред студенти и преподаватели от Университета по библиотекознание и осведомителни технологии (УниБИТ). Като изнесе лекция на тематика „ Върховенство на закона, правова страна, разделяне на управляващите и народна власт “.

„ Бъдещето е във вас. Вие поставяте основите на нова и просперираща България. Моето потомство може да промени доста неща, само че вероятностите са пред вас “, съобщи той пред слушателите си.

„ Няма причина да не бъдем признати в Шенген, покрили сме стандартите. Но
преекспонирането на проблемите с присъединяване на българи против българи
ни пречи. Не пазиме дружно на открито националните ни ползи “. С тези думи той отговори на въпрос за какво страни от Европейски Съюз се опълчват на присъединението на България към Шенгенското пространство.

„ Демокрацията в България е извънредно нежна, лустрото й е фино, доста елементарно може да се пропука и то е почнало да се пропуква. За да не загубим това, което считаме за обещано, би трябвало да съблюдаваме разпоредбите и да работим като общественост, като екип “, сподели още той.

Гешев отговори и на редица настоящи въпроси, отправени от студенти и преподаватели, за проблемите в страната, връзките сред управляващите и законодателството. „ Някой още веднъж не чете Конституцията и законите в страната “. Така отговори по какъв начин ще разяснява импортирани в 48-ото Народно заседание законопроекти,
с които се желае ограничение пълномощията на президента
при назначение на ръководители на служби, виновни за вътрешния ред и националната сигурност.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР