Няма причина да бъде отварян Изборният кодекс, защото всяко едно

...
Няма причина да бъде отварян Изборният кодекс, защото всяко едно
Коментари Харесай

Крум Зарков: Грешка беше да се отваря Изборният кодекс

Няма причина да бъде отварян Изборният кодекс, тъй като всяко едно предписание има потребност от време. Второ, тъй като когато се отвори, се случва това, което виждаме сега - заваляват оферти от всевъзможен темперамент. И най-после - просто не е в дневния ред. Оставям настрани, че Изборен кодекс не се отваря преди избори.

Това сподели по Българска национална телевизия правосъдният министър Крум Зарков.

За страдание, Българска социалистическа партия като главен флагман по тази тематика, ми се коства неточност. Няма да разясня реплики, които не съм чул, добави той. Думите му бяха във връзка разменените реплики сред Георги Свиленски и Кирил Петков в петък, когато се дебатираше Изборният кодекс.

Целят този спор нанесе огромна щета. Каквото и да се реши, ще остане горчив усет, което вреди на изборния развой, счита Зарков. Методът на гласоподаване не дефинира резултата от изборите, той може да спомогне на тези, които мамят, а Българска социалистическа партия не е от тях, не е от тези, които мамят, изясни правосъдният министър. Ако методът на гласоподаване е почтен, то когато Българска социалистическа партия откри правилния път, ще се възползва от него, разясни той.

Поканата на водача на социалистите Корнелия Нинова към други леви водачи му звучала като следващото наддаване. В Българска социалистическа партия напрежението нараства, счита Зарков. И като цяло бил обезпокоен. За него обновлението на Българска социалистическа партия било първата крачка преди обединяването на левицата. То минавало през промяна на управлението.

Зарков разяснява и други настоящи тематики - Шенген, антикорупционното законодателство, законите по проекта за възобновяване.

На 8 декември е датата, на която ще се вземе решение за Шенген. Имаме едно последно затруднение и то е позицията на Нидерландия, изясни правосъдният министър. Според него Нидерландия ще застане на вярната позиция. Вярвам, че имаме всички шансове да реализираме резултат, да се признае правото на България да бъде част от Шенген, добави Зарков.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР