Няма преки доказателства дали термобарична бомба е използвана в Украйна.

...
Няма преки доказателства дали термобарична бомба е използвана в Украйна.
Коментари Харесай

Валентин Радев: Няма преки доказателства дали вакуумна бомба е използвана от Русия в Украйна

Няма директни доказателства дали термобарична бомба е употребена в Украйна. Това съобщи в студиото на „ Тази заран “ по бТВ ръководителят на Сдружението на експертите по боеприпасите в България и някогашен вътрешен министър.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2598
Първото индиректно доказателство, че сходна бомба е употребена в Украйна, е още от началото на войната – сътрудник на Си Ен Ен е разгласил фрагменти в „ Туитър “, на които се вижда камион с установка за изстрелване на вакуумни бомби върху танк. Следващите няколко доказателства са клипове, публикувани в обществените мрежи.

изясни какво се случва, откакто термобарична бомба бъда изстреляна.

„ Отваря се гърмеж, детонатор, тротил или нещо друго, гръмва, образува се облак. Той би трябвало по този начин да се популяризира, че при избрани условия, при несъмнено съответствие с въздуха, трябват му открити пространства. Облакът се взривява, когато това съответствие стане оптимално “, разясни той.

По думите му особеното при втория гърмеж е, че стартира да се образува вакуум в центъра му и стартира да се движи постепенно.

„ Налягането се задържа дълго време високо, то унищожава, само че вакуумът, който се образува, унищожава белия дроб, всичко живо. По-малки са разрушенията по постройките, макар че в околните региони, до 300 м, се случва. Това е разликата сред елементарните взривни същества и термобаричната бомба “, съобщи още.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР