Няма предпоставки след края на европредседателството да има предсрочни избори.

...
Няма предпоставки след края на европредседателството да има предсрочни избори.
Коментари Харесай

Предсрочен вот няма да има, а проруските симпатии в коалицията не са проблем, според Дончев

Няма предпоставки след края на европредседателството да има предварителни избори. Това счита вицепремиерът Томислав Дончев. 
 Движение за права и свободи атакува Атака и Вътрешна македонска революционна организация поради Крим и рецензиите към Сърбия  Председателят на АЛДЕ: Борисов да поеме отговорност за Сидеров в Крим, да извади
Пред bTV той разяснява стабилността на обединението с присъединяване на патриотични обединения. Миналата седмица ръководителят на Алианса на либералите и демократите в Европа (АЛДЕ) Ханс ван Баален  прикани за изваждане на " Атака " от ръководството. Призивът беше изработен във връзка гостуването на водача на " Атака " Волен Сидеров в Крим и поддръжката на партията за анексирането му.

Според Дончев обаче в обединението е обикновено да има различия. В нея имало и проруски настроения, но  " Каква друга естествена работеща управническа структура би могла да се получи? "

Според Дончев:

Г-н Сидеров може да върви, където пожелае. Той няма забраняване или някакви ограничавания, свързани с предвижването. Приемам въпроса, в случай че го беше командировал министър-председателят. Това явно е невероятно, тъй като господин Сидеров не е на работа в Министерски съвет. 

По думите на вицепремиера в ръководството има " полифония ", защото в него има разнообразни партии и разнообразни визии, само че това не било извънредно при съдружните ръководства. " Даже би било съмнително, в случай че от разнообразни партии, разнообразни водачи приказват едно и също. Защо тогава са разнообразни партии? ", разяснява Дончев. 

Според него има разлика в поддръжката на " Атака " при кабинета на Пламен Орешарски и в този момент, когато тя е очевидна, " въз основата на подписано съдружно съглашение ". " Както сме коментирали и тогава, дали една такава управническа структура е лесна - не, никога не е лесна. Дали има в нея взаимни отстъпки - да, несъмнено взаимни отстъпки има. И в случай че някой би задал въпроса дали компромисите са доста огромни, аз бих бих задал незабавно контра въпроса: " Каква беше алтернативата? Каква друга естествена работеща управническа структура би могла да се получи? "

Според Дончев дозата " проруска благосклонност " не значи, че може да има подозрения за проевропейската ориентировка на страната. 

" Проруска доза благосклонност има, изключително в някои от партиите, само че нееднократно, всеки от водачите и като политически заявления и значително като дейности, не е давал мотиви да се съмняваме в проевропейската ориентировка на страната ", разяснява Дончев, съгласно който даже и президентът не може да " извади страната " от Европейски Съюз и НАТО . Друг бил въпросът дали в България има евроскептични настроения, каквито било обикновено да има, изключително в " други източноевропейски страни ".

Стабилността е доста скъп капитал, защото има доста страни, в които няма непоклатимост и не могат да " поемат в някаква посока ", счита Дончев. В същото време обаче ръководството не можело да бъде технология на компромиса. 

Той сподели, че не вижда предпоставки с края на европредседателството да има и предварителни парламентарни избори. " Към момента имаме полифония, имаме и несъгласия, те са обществени, транспарантни. В противоположен случай би било съмнително, в случай че някой нещо шушука в ъгъла с някой и ние не знаем защо става дума. По една или друга причина, всички различни визии са публично притежание. Дали това образува някаква степен на социална тревога? Вероятно да. Но за сметка на това всичко е транспарантно ", безапелационен е Дончев.

„ Стабилността в днешно време е доста скъп капитал – и политически, и стопански, и публичен, и тя се удържа мъчно “, сподели още той, добавяйки, че това има връзка с компромисите, които би трябвало да се вършат.

За серията митинги напоследък Дончев разяснява: „ Утвърди се механиката, когато някой желае средства, има избрани претенции – синдикални, професионални, да застава пред Министерски съвет и да декларира позиция. Ние се опитваме, според от опциите, да реагираме във всяка обстановка “.

Уточнявайки, че почита настояванията на всички, вицепремиерът подсети: Когато някой споделя: „ Нека страната даде “, да припомня, че тя страната лични пари си няма. Държавата дава единствено това, което е взела под формата на налози “. „ Парите в никакъв случай не са задоволително по отношение на потребностите и настояванията “, добави той.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР