Няма пострадали при пожара на учебния полигон Тюлбето“ край Казанлък,

...
Няма пострадали при пожара на учебния полигон Тюлбето“ край Казанлък,
Коментари Харесай

Няма пострадали при пожара на полигона край Казанлък

Няма потърпевши при пожара на образователния полигон „ Тюлбето “ край Казанлък, сподели пред Българска телеграфна агенция командирът на 61-ва Стрямска механизирана бригада бригаден военачалник Деян Дешков, който е на мястото на случая.

Огънят породи по-рано през днешния ден при неутрализиране на невзривени муниции на образователния полигон. " Пожарът се разгръща на изток, в посока вилна зона, военните и огнеборците вършат всичко допустимо пламъците да не стигнат до вилите ", уточни бригаден военачалник Дешков.

На място има профилирани коли на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “, огромен брой военнослужещи. Пристигнал е и вертолет Ми-17, който също се включи в гасенето.

Бригаден военачалник Деян Дешков изясни, че от няколко седмици образователните стрелби на полигона са прекратени поради горещото време. " Унищожаването на боеприпасите, открити в частни парцели, е според процедури, съгласно които те не могат да се съхраняват и транспортират на дълги дистанции, а се унищожават ", изясни ген. Дешков. " При унищожаването, макар обезпечаването на площадките, допускаме, че се е случило нещо поради вятъра и евентуално това е повода за пожара, само че инспекцията ще откри ", добави той.

Във връзка с пожара краткотрайно е лимитирано придвижването по пътя Казанлък - Мъглиж заради задимяване и лимитирана видимост, оповестиха от Агенцията пътна инфраструктура (АПИ).

Трафикът се реализира през обходен маршрут през селата Ягода, Ръжена, Кънчево и Розово и назад. От АПИ предизвестяват водачите да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР