Няма пострадали при извеждането на екипажа на товарния кораб Vera

...
Няма пострадали при извеждането на екипажа на товарния кораб Vera
Коментари Харесай

Моряците от Vera Su пристигнаха в Каварна

Няма потърпевши при извеждането на екипажа на товарния транспортен съд Vera Su на сушата, оповестиха от регионалната администрация в Добрич. Моряците са били посрещнати на брега от доктор и всички са в положително положение. Деветчленният екипаж към този момент е настанен в хотел в Каварна.

Моряците няма да бъдат карантинирани предвид на епидемията от COVID-19, защото те престояха на кораба в изолираност повече от 14 дни, разясниха от регионалната администрация. Ако въпреки всичко някой се оплаче от грипоподобна симптоматика, ще бъде тестван. На кораба Vera Su плават турски и азербайджански моряци.

Български екипаж поема ръководството на кораба.

Операцията по изтегляне на екипажа стартира в 15:40 часа и продължи тъкмо час и половина. 7 души бяха извадени на брега, чрез избавително оборудване от мрежа от скалата към кораба. Излизането на последния моряк беше съпроводено от овации от избавителния екип.

Моряците не разясниха нищо пред медиите.

Екипажът напусна плавателния съд по искане на капитана. Очаква те да бъдат разпитани на следващия ден пред арбитър в Добричкия областен съд.

Корабът под панамски байрак, пренасящ амониева селитра, заседна край местността Яйлата покрай каварненското село Камен бряг на 20 септември.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР