Няма пострадали моряци и замърсяване в морето след катастрофата между

...
Няма пострадали моряци и замърсяване в морето след катастрофата между
Коментари Харесай

Каква е причината, довела до сблъсъка на два кораба край Шабла

Няма потърпевши моряци и замърсяване в морето след злополуката сред съветски ферибот и транспортен съд край българския бряг.

Инцидентът е станал към 2 часа след среднощ в сряда на към 80 км източно от Тюленово.

След него фериботът " Славянин " получава пробойна в корпуса и навлиза вода в кораба. Вчера той спешно се придвижи към пристанището във Варна за ремонт.

„ Според мен главната причина е човешка неточност. Това е главният фактор в 95% от случаите. Всички условия е имало за безвредно разминаване ”, сподели президентът на Европейската конфедерация на Асоциациите на морските капитани Димитър Димитров.

Директорът на Морската администрация–Варна Валентин Енчев заяви през вчерашния ден, че другият транспортен съд, който е плавал под флага на Палау, по време на случая изчезва от мястото на произшествието.

Той е безапелационен, че това е в нарушаване на интернационалните конвенции, изискващи двата кораба да обменят информация, да си взаимодействат едни други в обстановката.

" По отношение на кораба, който е напуснал мястото на случая, той пътува към Босфора сега, турските управляващи са известени и те ще му извършат ревизия ", добави Енчев за БТВ.

Димитров акцентира, че изчезналият транспортен съд ще бъде арестуван на първото пристанище, където отиде.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР