Няма постъпили сигнали за пострадали или засегнати български граждани при

...
Няма постъпили сигнали за пострадали или засегнати български граждани при
Коментари Харесай

Външно министерство: Няма пострадали българи при пожарите в Калифорния

Няма постъпили сигнали за потърпевши или наранени български жители при горските пожари в щата Калифорния, Съединени американски щати, оповестиха от българското външно министерство.
Към момента най-големи пожари са регистрирани в окръг Ривърсайд в Южна Калифорния и южно от град Сан Франциско в Северна Калифорния. В окръг Ривърсайд са издадени заповеди за наложителна евакуация на обитаемоте места наоколо до пожарите.
Местните управляващи са подхванали ограничения за попречване на пожарите, както и превантивни дейности против разпространението им.
Около 600 000 домакинска в Северна Калифорния са на мрачно, откакто Pacific Gas&Electric стартира да изключва зареждането, за да предотврати повтаряне на пагубните пожари от предходната година, при които починаха 86 души. Цената на 48 часа спиране на електрозахранването може да доближи 2,6 милиарда $. Прекъсванията на електрозахранването дават опция на компаниите да ревизират линии с високо напрежение за повреди в миг, когато има условия за пораждане на пожари - мощни ветрове и суха растителност. Прочетете още за обстановката в Калифорния в тази публикация.
От министерството на външните работи предлагат на българските жители, които се намират в засегнатите региони, да извършват всички инструкции за наложителна или целесъобразна евакуация. В разследване на пожарите се чака и утежняване на качеството на въздуха, написа БГНЕС.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР